palpal

Ilija kupio još dva odbornika u Nevesinju

CIK BiH još nije proglasio konačne rezultate izbora, a trgovina odbornicima je nastavljena. Opozicija nije pobijedila na izborima pa su konformisti i miševi po starom običaju odmah prešli u protivnički tabor kako bi ostvarili neku korist dok njihov bijedni odbornički mandat još ima neku cijenu.

Odbornik PDP-a u Skupštini opštine Nevesinje Siniša Kilibarda prešao je 26-og oktobra u DNS, a prethodno je od nove stranke dobio posao i Narodnoj biblioteci u Nevesinju. Kilibarda je još prije izbora jednom nogom bio u DNS-u, jer je posao dobio u avgustu, a drugu je ostavio u vratima PDP-a i „mudro“ čekao da prođu izbori i vidi rezultate kako bi znao na koju stranu da se opredjeli. Kilibarda je bivši lider studenata tokom protesta, ali umjesto da budu buntovnici i nosioci promjena, mladi su sve više konformisti i sve masovnije prihvataju nakaradni sistem, zbog čega smo i potonuli na samo dno.

Njegovim stopama juče je pošla i Nataša Kovač, odbornik i sekretar OO SDS Nevesinje, koja je punih 20 godina jela hljeb i dobijala platu od SDS-a, ali je sada shvatili da je kod Ilije trava zelenija pa je prešla da pase u Vodovod, gdje je bez konkursa isti dan dobila Ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Da bi Ilija prikrio tragove a ona ispala poštenija, iz SDS-a nije prešla u SNSD već u krilo Dragana Ristića, lažnog Šešeljevog radikala i Ilijinog poslanika u Narodnoj skupštini, kome je takođe SDS prethodno dao funkciju predsjednika Skupštine opštine Nevesinje. Ristić je smijenjen sa funkcije predsjednika OO SRS dr Vojislav Šešelj u Nevesinju pa je nejasno gdje ih Ilija formalno vodi.

Poslednji saziv Skupštine opštine Nevesinje je izgleda najpokvareniji u istoriji ove opštine i ostaviće najviše mrlja iza sebe. Za 2 godine Ilija je kupio tri odbornika opozicije, a klanac SNSD-a prva je otvorila bivša mlada odbornica i predsjednica radikala Suzana Kešelj, koja je nedavno počela raditi u HE Dabar, a za njom su preletili ostali. HET, HE Dabar i opštinske ustanove pretvorene su u prćiju Luke i Ilije, koji arče i rade šta hoće, hvataju i kupuju ljude u nevolji, kao što je slučaj sa Natašom Kovač. I dok jeftine nagrađuju, nepodobne ostavljaju bez posla, poput demobilisanog borca prve kategorije Željka Kuzmana, koji je dva rođena brata izgubio u Otadžbinskom ratu, i koji je nedavno dobio otkaz u HET-u zbog javnih kritika vlasti na društvenim mrežama.

Zloupotrebljavati tuđu muku, ponižavati javno ljude u nevolji, ostavljati porodice bez posla i hljeba nikome nije izdobrilo, i samo se ponekad upitam boje li se bezbožnici Boga, i misle li naivno da će indulgencijama i odlaskom u Jerusalim iskupiti brojne grijehove i svo zlo koje čine narodu decenijama, raseljavajući nas širom svijeta kako bi se (onomo)oni širili, zidali kule i hacijende. Pokojni i neponovljivi patrijarh Pavle je uporno govorio da nije duga vijeka ono što se gradi na lažima, zlu i prevari, i nesrećnici moraju biti svjesni da će ih kad tad stići ruka pravde i odgovaraće za sva zlodjela, krađe i poniženja, i pred ovozemaljskim, ali i pred Božijim sudovima.

 

Nebojša Vukanović