palpal

Ideološki razlaz pobratima

Posle dužeg niza godina uspješne saradnje, složnog slaloma i bratskih prelazaka iz jedne u drugu vladajuću stranku, došlo je do ideološkog razlaza između Neđa Ćebedžije i Zorana Pologoša. I dok je Neđo odnio DNS-u mandat  osvojen na listi PDP-a 2016. godine, kako bi sebi obezbjedio mjesto na listi DNS-a, i uz Luku dobio još jednog gazdu Jovicu Vlatkovića, Pologoš se polako vraća kući u matični NDP, kao nekada Lesi u čuvenoj priči.

Posle razgovora sa Bojanom Šapurićem, novim predsjednikom Gradskog odbora pokojnog NDP-a u Trebinju, Zoran Pologoš donio je odluku da pređe u NDP. Nezvanično, trebao bi biti i kandidat za odbornika ove stranke  pod rednim brojem 3! Sada se čeka objava i potvrda CIK-a BiH da li će Pologoš da se vrati na početak karijere, kada je 2012. kao kandidat NDP-a prvi put postao odbornik u Skupštini grada Trebinja. Ako ne daj Bože ponovo prođu, a nadam se u Boga i pamet naroda da neće, vrlo moguće da bi se pobratimi Neđo i Zoran ponovo negdje okupili, možda u Izvornom SDS-u ili novom SPS-u, jer su to jedine stranke čiji dres još nisu nosili.

Radnici Lukine Herceg televizije veoma su atraktivni i zanimljivi strankama vladajuće koalicije, pa je tako i Bojan Šapurić, bez njenih znanja i saglasnosti, pokušao jednu damu sa Herceg televizije da stavi na listu NDP-a, što je izazvalo veliku zabunu unutar vladajuće koalicije.

Jedna stvar je zajednička svim strankama unutar vladajuće koalicije koje podržavaju Mirka dr Ćurića – sve imaju papke i preletače, i sve iz sjenke kontroliše don Luka Petrović, koji želi da kadrira ne samo u SNSD-u, već i u satelitima koji ga prate i podržavaju. Eventualna suicidna podrška papcima i preletačima na lokalnim izborima značila bi povratak u jednoumlje i potpuni slom društva.

 

Nebojša Vukanović