palpal

Idemo raditi i pametovati u Elektroprivredi Srpske

Na prethodnim izborima mlađahni potpredsjednik Skupštine grada Trebinja Bojan Šapurić bio je apsolutni hit ne samo Trebinja već regiona, ne zbog dobrih govora već zbog nevjerovatnih pravopisnih grešaka na plakatima kojima je najavljivao dolazak tadašnjeg svog „precjednika“ ili ekavski „precednika“ Starca Marka od stotinu ljeta.

Izgleda da je u DNS-u od kuma Peka dobro ispekao zanat, naučio da piše poprilično pravilno i mala i velika slova, pa se novopečeni „lider“ pokojnog NDP-a Bojan Šapurić okuražio da piše saopštenija, govori o meni o mojoj Listi kako smo se tobože prepali novopečenog intelektualca koji je negdje „skučio“ nekakav papir i „diplomu“ nekog privatnog fakulteta i napredovao do mjesta šefa i Lukinog potrčka u Elektroprivredi, pa čak ima bolesnu ambiciju i obećanje od gazda Luke da će postati pomoćnik ministra, valjda jer dobro zna pisati sva velika i mala slova!? Nije ni čudo da smo ovoliko propali kad moralne političke amebe i prelivode poput Šapurića i Pologoša pokušavaju kao miševi da se kroz vreće i lažne glasove iz inostranstva uvuku u gradsku Skupštinu sa 50 ili 100 regularnih glasova, i onda nam kroje kapu.

Nisam želio, iz razloga dobro poznatih javnosti, dugo vremena da trošim mastilo na marginalce poput Šapurića, koji je ljetos preletio iz DNS-a u NDP na mig gazda Luke, koji je dosta uložio ili bolje reći bacio novaca u njegovu smiješnu kampanju „dosta je priče idemo raditi“, ali drskost, licemjerstvo i bolesna ambicija očito ne poznaju granice. Laprdalo koje je sa neba upalo u Elektroprivredu i rukovodstvo Skupštine grada Trebinja, nikada se nije oznojio i uradio nešto korisno, došao je drugima da drži slovo da je dosta priče i da treba raditi, bolje reći sjediti u Elektroprivredi za masnu platu!

 

Umjesto da objasni javnosti i građanima Trebinja kako njegov pobratim Zoran Pologoš sa 49 osvojenih glasova slavi ulazak u Skupštinu grada, ko je lažirao stotine potpisa i nepostojeće glasove u kovertama, iz kojih pokušavaju uskočiti u odborničke klupe kao zečevi u mađioničarskim trikovima, mlađahni novopečeni širokobriješki intelektualac drugima drži slovo i mlati gluposti.

 

CIK BiH ne smije dozvoliti izborne krađe i manipulacije, poput lažnih glasova iz inostranstva i falsifikovanih potpisa, i mora kazniti one koji prevarama i izbornim inženjeringom pokušavaju prekrajati izbornu volju građana.

Na kraju pitanje za Šapurića i Pologoša gdje će se seliti za koji mjesec kada Čavić skine pokojni NDP sa aparata i ugasi stranku, koja je nakon njegove veleizdaje doživjela pravi potop na lokanim izborima, da li će se stopiti sa DRPOS-om ili će tražiti zeleniju travu i neku bolju ispašu?

 

Nebojša Vukanović