И Вучић пустио низ воду отписаног

Свјестан да ће Додик доживјети тежак дебакл у недељу, и Вучић је у финишу кампање пустио низ воду одлазећег предсједника Српске, и није дошао на најављено отварање празне болнице. Агенти БИА-е су прије неколико дана дошли као претходица у Српско Сарајево, што је уобичајено пред долазак предсједника, али након бројних анкета, истраживања јавности и информација са терена, Вучић је схватио да Додик нема ни теоретске шансе, и није желио да дође у Касиндо и слика се са губитником.

 

Сваки предсједник Србије, ма ко то био, увијек је драг гост у Српској, и Додикова немушта извлачења и шизогена писма Вучићу да не дође јер му је наводно угрожена безбједност, су покушаји Додика да избјегне нови велики ударац и понижење, јер је данима најављивао долазак Вучића а на крају га је и он отписао и ставио на црну листу. Причом о угроженој безбједности предсједника Србије у Српској Додик само показује колико је уништен МУП Српске, кад није сигуран и не гарантује безбједност ни тако важном госту.

Вучић је такође свјестан да је много већу болницу у Нишу са свом опремом платио дупло мање него Додик голе зидове без опреме у Касиндолу, и пљачка огромних размјера је један од разлога што није желио да се слика са Додиком. Режим је захватила велика паника, и многи размишљају гдје да побјегну са покраденим новцима идуће седмице. То потврђује и вијест да се млађани Игор Додик скућио у центру Москве, и да је на вријеме пребацио 17 милиона марака у Русију како би се безбрижно проводио са опљачканим новцима након пораза и бјекства.

Напокон је свануло, и већ сада је јасно да су Додик и Жељка поражени, али важно је само да грађани масовно изађу на изборе и потврде скидање окова, долазак истинске правде, реда и слободе, а рачуни ће сигурно доћи на наплату.

 

Небојша Вукановић