I Vučić pustio niz vodu otpisanog

Svjestan da će Dodik doživjeti težak debakl u nedelju, i Vučić je u finišu kampanje pustio niz vodu odlazećeg predsjednika Srpske, i nije došao na najavljeno otvaranje prazne bolnice. Agenti BIA-e su prije nekoliko dana došli kao prethodica u Srpsko Sarajevo, što je uobičajeno pred dolazak predsjednika, ali nakon brojnih anketa, istraživanja javnosti i informacija sa terena, Vučić je shvatio da Dodik nema ni teoretske šanse, i nije želio da dođe u Kasindo i slika se sa gubitnikom.

 

Svaki predsjednik Srbije, ma ko to bio, uvijek je drag gost u Srpskoj, i Dodikova nemušta izvlačenja i šizogena pisma Vučiću da ne dođe jer mu je navodno ugrožena bezbjednost, su pokušaji Dodika da izbjegne novi veliki udarac i poniženje, jer je danima najavljivao dolazak Vučića a na kraju ga je i on otpisao i stavio na crnu listu. Pričom o ugroženoj bezbjednosti predsjednika Srbije u Srpskoj Dodik samo pokazuje koliko je uništen MUP Srpske, kad nije siguran i ne garantuje bezbjednost ni tako važnom gostu.

Vučić je takođe svjestan da je mnogo veću bolnicu u Nišu sa svom opremom platio duplo manje nego Dodik gole zidove bez opreme u Kasindolu, i pljačka ogromnih razmjera je jedan od razloga što nije želio da se slika sa Dodikom. Režim je zahvatila velika panika, i mnogi razmišljaju gdje da pobjegnu sa pokradenim novcima iduće sedmice. To potvrđuje i vijest da se mlađani Igor Dodik skućio u centru Moskve, i da je na vrijeme prebacio 17 miliona maraka u Rusiju kako bi se bezbrižno provodio sa opljačkanim novcima nakon poraza i bjekstva.

Napokon je svanulo, i već sada je jasno da su Dodik i Željka poraženi, ali važno je samo da građani masovno izađu na izbore i potvrde skidanje okova, dolazak istinske pravde, reda i slobode, a računi će sigurno doći na naplatu.

 

Nebojša Vukanović