palpal

I u Gorici prepuna sala na tribini Liste Nebojše Vukanovića

Tribina u Gorici.jpg

Prepuna sala na tribini Liste Nebojše Vukanovića u Gorici

Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića održala je tribinu u trebinjskom naselju Gorica, a pored nosioca građanima su se predstavili kandidati za poslanike iz Trebinja i Bileće, Irena Rudan, Snežana Domazet i Obrad Samardžić. Na tribini je istaknuto da će kandidati koji dobiju povjerenje građana i postanu poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske biti autentični predstavnici istočne Hercegovine jer je Lista Nebojše Vukanovića jedini politički subjekt koji ima sjedište u Hercegovini i istočnom dijelu Srpske do Bijeljine. Ukoliko se ispuni plan, dobije očekivana podrška građana i u Narodnoj skupštini Republike Srpske formira poslanički klub koji će imati između 5 i 8 poslanika, Lista Nebojše Vukanovića postaće nezaobilazan korektivni faktor bez koga se neće moći formirati nova Vlada Republike Srpske, i koji će diktirati smjernice u vođenju nove politike.

Pored promjene sistema upravljanja, smjene genaracija angažovanjem najobrazobanijih i najsposobinijih mladih kadrova, te departizacije i profesionalizacije institucija, jedan od osnovnih programskih ciljeva je pokretanje radova na kapitalnim infrastrukturnim objektima, prije svega završavanje radova na tri hidroelektrane u sistemu Gornjih horizonata u naredne četiri godine, što će značiti preporod istočne Hercegovine. Usvajanjem seta novih zakona po hitnom postupku i procesom reprivatizacije država će ponovo postati vlasnik preduzeća privatizovanih na sumnjiv način, što će omogućiti da se ponovo pokrene proizvodnja u ugašenim tekstilnim firmama, UIT Gacko i drugim preduzećima koja su uništena u privatizaciji.

Na tribini je istaknuto da je pored pravednog zapošljavanja putem institucije javnog konkursa po novom Pravilniku po kome će prednost imati članovi četvoročlanih porodica u kojima niko nije zaposlen, majke sa četvoro i više djece, demobilisani borci i mladi i obrazovani koji godinama čekaju posao na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, jedan od najvažnijih zadataka je pritisak na zarobljene institucije kako bi one profunkcionisale, štitile obespravljene i građanima donijele zaštitu i istinsku slobodu.
Poslije predstavljanja programa kandidati su odgovarali na pitanja i razgovarali sa mještanima Gorice, a i u ovom naselju prostorije Mjesne zajednice bile su ispunjene do poslednjeg mjesta. Uskoro ćemo objaviti video-prilog sa više detalja sa tribine Za pravdu i red – Liste Nebojše Vukanovića održane u Gorici.