И министар Тегелтија душевно оболио

Стигла ми је нова Тужба, овај пут од уваженог министра финансија Зорана Тегелтије. Гробар финансије Српске тражи да му исплатим 6 000 марака због текста у коме сам кратко говорио о пропасти Робних резерви Републике Српске, Фармаленда и Планинског добра Невесиње, у којима су ИРБ и Српска изгубили десетине милиона марака. Искрено се надам за душевне патње неће утицати на рад министра Тегелтије, и да због душевних болова министра, и евентуално погрешних потеза и одлука болесног и лабилног министра, не оболе и финансије Српске.

Тужбу је у име Тегелтије поднио дворски адвокат Милан Д. Петковић, члан Предсједништва Стевандићеве Уједињене Српске и предсједник ГО Стевандићеве странке у Бањалуци, што је још један од доказа добре братске сарадње Ненада Стевандића и режима Милорада Додика.

Ово је друга Тужба за душевну бол коју сам добио у децембру, а прије Тегелтије поново је душевно попустио епископ Григорије који тражи 5 000 марака за смирење рањене душе. Владика је очито потрошио 5 000 марака које сам му уплатио, па су му љекари препоручили да продужи терапију јер је претходна добро дјеловала. Након низа саслушања у СИПИ, Тужилаштву БиХ и Специјалном тужилаштву Српске због смијешних монтираних оптужница за рушење уставног поретка, поново је услиједио талас тужби за душевне болове од стране челних људи режима, што је најбољи показатељ да текстови директно погађају мету и пуно нервирају моћнике.

Једини сам који је правоснажно осуђен због пљачке вијека и пропасти Николе Тесле, јер ме је полиција и држава тужила због туче са директором и десном руком Драгана Вучетића током протеста радница, а уколико Основни суд у Бањалуци прихвати Тегелтијин захтјев бићу и једини који ће правоснажно бити осуђен због пропасти Фармаленда, Робних резерви Српске и Планинског добра Невесиње…

Драго ми је да уважени министар финансија Зоран Тегелтија има времена да чита моје текстове, јер су нам финансије очито стабилне и систем функционише беспријекорно. И министра Тегелтију, и свакој власти преподобног Григорија, на суђењу ће сачекати бројна изненађења, и ја сам убијеђен да ће се кад-тад горко кајати због свега овог што су урадили свом народу.

До коначне побједе и слободе,

 

Небојша Вукановић