palpal

I ministar Tegeltija duševno obolio

Stigla mi je nova Tužba, ovaj put od uvaženog ministra finansija Zorana Tegeltije. Grobar finansije Srpske traži da mu isplatim 6 000 maraka zbog teksta u kome sam kratko govorio o propasti Robnih rezervi Republike Srpske, Farmalenda i Planinskog dobra Nevesinje, u kojima su IRB i Srpska izgubili desetine miliona maraka. Iskreno se nadam za duševne patnje neće uticati na rad ministra Tegeltije, i da zbog duševnih bolova ministra, i eventualno pogrešnih poteza i odluka bolesnog i labilnog ministra, ne obole i finansije Srpske.

Tužbu je u ime Tegeltije podnio dvorski advokat Milan D. Petković, član Predsjedništva Stevandićeve Ujedinjene Srpske i predsjednik GO Stevandićeve stranke u Banjaluci, što je još jedan od dokaza dobre bratske saradnje Nenada Stevandića i režima Milorada Dodika.

Ovo je druga Tužba za duševnu bol koju sam dobio u decembru, a prije Tegeltije ponovo je duševno popustio episkop Grigorije koji traži 5 000 maraka za smirenje ranjene duše. Vladika je očito potrošio 5 000 maraka koje sam mu uplatio, pa su mu ljekari preporučili da produži terapiju jer je prethodna dobro djelovala. Nakon niza saslušanja u SIPI, Tužilaštvu BiH i Specijalnom tužilaštvu Srpske zbog smiješnih montiranih optužnica za rušenje ustavnog poretka, ponovo je uslijedio talas tužbi za duševne bolove od strane čelnih ljudi režima, što je najbolji pokazatelj da tekstovi direktno pogađaju metu i puno nerviraju moćnike.

Jedini sam koji je pravosnažno osuđen zbog pljačke vijeka i propasti Nikole Tesle, jer me je policija i država tužila zbog tuče sa direktorom i desnom rukom Dragana Vučetića tokom protesta radnica, a ukoliko Osnovni sud u Banjaluci prihvati Tegeltijin zahtjev biću i jedini koji će pravosnažno biti osuđen zbog propasti Farmalenda, Robnih rezervi Srpske i Planinskog dobra Nevesinje…

Drago mi je da uvaženi ministar finansija Zoran Tegeltija ima vremena da čita moje tekstove, jer su nam finansije očito stabilne i sistem funkcioniše besprijekorno. I ministra Tegeltiju, i svakoj vlasti prepodobnog Grigorija, na suđenju će sačekati brojna iznenađenja, i ja sam ubijeđen da će se kad-tad gorko kajati zbog svega ovog što su uradili svom narodu.

Do konačne pobjede i slobode,

 

Nebojša Vukanović