И Илија утекао са рочишта

Судски процеси додатно потврђују блискост шуре и зета, Луке и Илије, уходаност и добро функционисање клана Лакија Лучијана Петровића. Као и његов шура, и Илија је данас избјегао рочиште, и ангажовао је требињског адвоката Рата Руњавца, што није изненађење јер је бјежање Таминџији својствено још од 1992. године. Илија и Лука су прво мислили да са мном укрсте копља у судници, али не само да су се предомислили, повукли и ангажовали адвоката, већ планирају да избјегну и главно рочиште и уопште не свједоче и не присуствују суђењу. Очито да је страх врло јака емоција!

И Илијина душа, патње и боли су додатно нарасле протеклих мјесеци, па је поднесен захтјев да се са 10 000 накнада повећа на 38 000 марака. Суђења иду као на траци, па је главно рочиште са Илијом заказано за 29.11. а само у последње двије седмице новембра имам заказано 6 рочишта, 4 главна и два припремна.

Јасан је циљ моћника да ме синхронизованим тужбама, нападима и притисцима ућуткају и угуше истину, али и њима све више постаје јасно да раде ћорав и узалудан посао. Истина и правда су неухватљиве, споре али достижне.

 

Небојша Вукановић