palpal

I danas let iz Banjaluke do Krfa

Avion „Cesna 500“, registarskih oznaka E7SBA, koji je po podacima sajta „Flajtradar24.com“ i dalje registrovan na Vladu Republike Srpske iako ga je pro-forme Vlada prodala i „provozala“ preko povezanih firmi kako bi se prikrili tragovi zloupotreba, jutros je ponovo poletio sa misterioznim putnicima do Grčke i ostrva Krf kako bi odabrane putnike odveo na ljetovanje.

 

Avion je poletio jutros sa Aerodroma Mahovljani kod Laktaša i Banjaluke u 9.24č, a na Krf je sletio u 10.04č po grčkom vremenu, jer su oni jedna časovna zona prije nas. Vrlo brzo po slijetanju, poslije iskrcavanja putnika i sipanja goriva, avion „Cesna 500“ polotio je nazad za Banjaluku, gdje je sletio u 13.06č.

 

Iz Vlade i Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske trebali bi javnosti da odgovore ko plaća najam aviona i ko su putnici na ovom, ali i na drugim letovima ovog aviona do Tivta, Brača, Mikonosa, Krfa, Soluna i drugih popularnih destinacija.

Direktor Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske Ilić najavio je, preko svog RTRS-a, ATV-a i SRNE, da će me tužiti jer javnosti prenosim javne podatke o letovima aviona, te tobože tako narušavam njihovu bezbjednost. Sa nestrpljenjem i zadovoljstvom čekam novu Tužbu bahatih moćnika, koji misle da su nedodirljivi, pa da se napokon, kroz institucije, otkrije ko se to vozika i leti vladinim avionima o trošku građana i naroda koji plaća cehove otuđene i bahate vlasti.

Prije nekoliko dana, 22. juna ove godine, avion „Cesna 500“ letio je za jedan dan čak 3 puta do Grčke, iz Banjaluke, Beograda i Sarajeva, a predložio sam da se Top Gan pilotima, pretpostavljam da su bila dvojica, da nagrada za pošteno zarađenu dnevnicu. Čudno je kako avion leti ovako često, a premijer Višković i Vlada su uporno tvrdili da je nova „Cesna sitistejšn“, plaćena oko 20 miliona maraka, kupljena jer stari avion više ne može da leti!?

 

Avion „Cesna 500“ registarskih oznaka E7SBA Vlada Republike Srpske kupila je 4.1.2001. godine, na kraj prvog premijerskog mandata Milorada Dodika, a prodala ga je 4.2.2019. Kompaniji TRB Slavena Ristića, a on je 14.05.2020. preprodao firmi „Aeroput D.O.O“ iz Bijeljine.

Ova firma osnovana je 15.7.2019. godine za poslove savjetovanja u vezi sa poslovanjem a ne za letenje, a zastupnik i vlasnik je Gojko Ilić, sin Sretena Ilića, direktora Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske. Firma „AEROPUT D.O.O“ iz Bijeljine nema zaposlenih radnika, u 2019. nije imala nikakvih prihoda i poslovala je sa gubitkom, pa je jasno da ona nema pilota ni kapacitet da upravlja „svojim“ avionom već se angažuju vjerovatno pilote Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske, a Aeroput se koristi za prikrivanje tragova o letovima i putnicima.

Ipak sve će se rasvijetliti uskoro, kad počne sudski spor po Tužbi Ilića i Vazduhoplovnog servisa Srpske protiv mene, pa ćemo saznati više detalja, a možda imena misterioznih putnika, kao i visinu troškova letova i iznajmljivanja aviona.

 

Nebojša Vukanović