I crveni „četnici“ protiv Vukana!?

Hajde što vlasti ne dozvoljavaju i opstruišu razgovore sa građanima, ne žele da otvore Kancelariju narodnog poslanika po hercegovačkim mjestima niti obezbjede Dom kulture ili neki drugi adekvatan prostor za održavanje skupa i razgovora sa građanima, već se progone i zabranjuju čak skupovi i druženja na otvorenom. Tako su se preko lokalnog portala oglasili tzv „bilećki četnici“ i „Bilećki četnički odred“, kritikujući što sam u nedelju razgovarao sa Bilećanima u Ravnogorskom parku u centru grada, jer svojim dolaskom tobože sramotim Dražu Mihajlovića, Svetog Savu…

Čudno je da se niko od div-junaka, crvenih bilećkih četnika, nije potpisao, svojim imenom i prezimenom rekao ko će to zabraniti da dođem u park sledeći put i ko to stoji  iza ovog Saopštenja. Prema mojim saznanjima iza pisanja „bilećkih četnika“ najvjerovatnije stoji  crveni vojvoda Branko Aleksić, koji je kao odornik napustio radikale kako bi podržao većinu, vlast načelnika Miljana Aleksića i braće Vuković, te prelivoda postao predsjednik OO DEMOS-a Bileća.

E da se digne Draža i vidi kakve ga crvene vojvode i saradnici najvećih komunista brane, vjerujem da bi bio tužniji nego kad ga je Kapičić uhapsio a Krcun i Ranković strijeljali. Čudno je što uporno ćute i što crvenim bilećkim četnicima ne smeta raskopan grad, blatnjave ulice, propali vodovod, zatvorena preduzeća i sveopšta anarhija, koju su napravili njihovi koalicioni partneri i prekaljeni komunisti, a smeta kratak razgovor i okupljanje omladine, među kojima su djeca i potomci naših najvećih junaka i heroja.

 

Pošto zbog poznatih opstrukcija nema mogućnosti da se obezbjedi bilo kakav prostor za sastanak sa građanima, prdložio sam da se okupimo u parku u centru grada, ne želeći da vrijeđam i ponižavam nikog, kako to tvrde crveni bilećki četnici. Ovakva Saopštenja, pritisak, zastrašivanja građana, kao i priče o četnicima i partizanima, najbolje govori da smo nažalost mnogo bliže kao društvo 1945-oj nego 2020-oj godini. Ako neko skoro vidi pisca Saopštenja tzv. „Bilećkog Ravnogorskog odreda“ neka mu kaže da je Otadžbinski rat završen prije 25, a Drugi svjetski rat prije 75 godina, i da zahvaljujući upravo ovakvim ljudima na vlasti, poput pisca Saopštenja, Bileća i cijelo društvo upravo toliko godina zaostaje za normalnim svijetom.

Crveni bilećki četnici predlažu da naredni put pređem u park preko puta, ali pošto moj otac, đed, pranđed nisu bili komunisti niti u nekoj Partiji, smatram ipak da je nekako prirodnije da se oni okupe oko crvene petokrake, jer su se oko nje i starih skojevaca okupili oko masnog čanka vlasti u lokalnom parlamentu.

 

Nebojša Vukanović