И Божидар је помогао Луки око Дубровника

Ген-сек владајуће Партије и директор Електропривреде Републике Српске похвалио се прије неколико дана у својим режимским медијима да је протјерао око 2000 Требињаца у Дубровник, и да су они, захваљујући његовој дипломатији и умјeшности, добили посао код комшија на југу. Нема сумње да је велики и успјешни дипломата заслужан што је протјерано неколико хиљада незапослених, који су побјегли од његове окупације, гушења града и сатирања привреде, али је некоректно што покушава омаловажити и умањити значај својих блиских сарадника у отопљавању односа са Дубровником.

Пуно је заслужних, али је први свакако Лукин сенатор и савјетник Божидар Вучуревић, који је такође имао важну улогу у отопљавању односа са Дубровником. Зато је требао да спомене и своје савјетнике и десну руку, а не само да себе хвали и истиче своју улогу.

Чега се паметан стиди, будала се поноси!  Требињци које је Лука отјерао у Дубровник огорчени су његовим изјавама и понашањем, и вјерујем да ће му се у новембру захвалити на „дипломатској“ побједи и вратима које им је он отворио.

 

Небојша Вукановић