palpal

Хрвати у Додику добили поузданог члана Предсједништва

Хрвати не требају да брину за свој положај у БиХ све док је поглавника Додика, СНСД-а и црвених усташа прерушених у лажне србенде и патриоте. Коначни резултати избора још нису проглашени, Додик није ступио на функцију члана Предсједништва БиХ, а већ је јасно дао до знања да ће се залагати првенствено за Човића, ХДЗ, трећи ентитет и хрватске интересе у БиХ, те да је агент хрватских обавјештајних служби убачен у српски народ као тројански коњ са циљем да нас изнутра разбије и уништи Републику Српску. Прва Додикова изјава након избора да ће блокирати Комшићеву тужбу против Хрватске због Пељешког моста, што значи да ће умјесто српских штити хрватске интересе, скинула је маске са лица тако да и слијепи виде о чему се ради. Синошњи састанак са Човићем само је наставак издајничке прохрватске политике којим је додатно оснажио Блајбуршку коалицију СНСД – ХДЗ, а осовина Додик – Човић жели да се наметне као кључни и незаобилазни фактор. Додиково срамно, издајничко и антисрпско понашање прешло је све границе, и он покушава бити већи католик од папе.

Умјесто најављиване борбе за самосталност Српске, повратак изворном Дејтону и пренесених надлежности Републике Српске, Додик је одмах након избора најавио заштиту Хрватске те деблокаду и убрзавање европског пута БиХ, спремност на сарадњу и коалицију са Бакиром, Шефиком и СДА, заборављајући тешке оптужбе, примитивне иступе, увредљиве и срамне увреде на рачун муслимана и „арлаукања хоџа“. Додик је у безброј наврата показао да је бескрупулозни макијавелиста спреман на све, ако треба и пакт с ђаволом, ако ће то значити његов опстанак на власти и заштиту личних интереса.

Гостујући на свом РТРС-у уочи избора, хрватски члан Предсједништва и поглавник Милорад Додик је најавио градњу аутопута Бањалука – Купрес – Сплит, те куповину и закуп хрватске обале за градњу луке, за тобожњи извоз робе из Србије и Српске, што показује с једне стране да је изгубио здрав разум, а са друге да планира трошити српске новце како би аутопутем повезао Славонију и Далмацију. Хрвати не дозвољавају Бајаги да свира у Хрватској а не да ће Србима уступити дио обале, па сулуде Додикова приче указују да су цртани филмови озбиљнија форма од његових шизогених идеја и изјава.  Кандидовањем унуке дједа Пеје оборио је све границе, и толико разорио друштво у Српској да су све издаје и девијације постале прихватљиве и нормалне. Поражавајућа је чињеница да већина Срба упорно прави суицид и насједа на подвале великог манипулатора, а чак и она већинска српска мјеста и крајеве која је попалила Хрватска војска, попут Дрвара, Грахова, Гламоча или Иванице, масовно гласају за Човића иако им Хрвати не дају ни мрвице и Уставом загарантовану конститутивност. Додик покушава да на тацни Републику Српску преда Хрватима, али НО ПАСАРАН. Ма колико се трудио и имао прећутну подршку великих сила, то му неће поћи за руком.

 

Небојша Вукановић