palpal

Hronologija propasti Hea i Bileće

Prenosim kolumnu o propasti Košarkaškog kluba Heo kao i cijele Bileće…

 

❗Obavezno pročitati: SLOBODA – HEO 20:0, PRVI PORAZ HEA, A NOVI U NIZU GRADA!

Košarkaši Hea nisu otputovali na meč protiv Slobode u Novom Gradu i time je utakmica registrovana službenim rezultatom 20:0 za domaćina. Ukoliko Heo ne odigra svoj meč iduće sedmice, biće izbačen iz Prve lige RS. To bi bio korak bliže ka krahu Hercegovačkog giganta.

Ovo je prvi ovosezonski Heov poraz, koji bi se teško desio da su naši momci otputovali u Novi Grad. Prvi ovosezonski Heov, ali ko zna koji poraz grada. Kad kažem „grada“, ne mislim na narod, već na one koji narodom „vladaju“. Dok Heo strmoglavo hita ka dnu i gašenju, svi oni koji su tu bili kada su se nizale pobjede, kako bi ih neko „tagovao“ na slikama, a oni otkinuli dio zasluga za rezultate, sada su u mišjim rupama.

Gdje je vlast, gdje je „generalni sponzor“ Aleksić komerc? DA LI VAS JE STID? Da se ne bi više lagali, izreći ću javnu tajnu… Aleksić komerc je sponzor, ali na papiru, sponzor koji u skoro dvije godine koliko je prezime u imenu Hea, uložio mrvice, možda za vodu i sendviče. Da, sponozor za kojeg se čulo gdje je god Heo igrao, sponzor kojeg je Heo promovisao na svojim dresovima u kome su njegovi igrači u svakom meču davali zadnje kapi znoja…

Baš oni igrači od kojih su nekima ove minimalne plate u klubu jedini izvor primanja! Oni igrači koje ljubav prema košarci i klubu drži u treningu! Igrači koji bi bez problema apropo svog talenta mogli igrati u bilo kom klubu u RS, možda u državi, ali oni su ostali vjerni plavo-bijelom dresu.

Zato se obraćam „generalnom sponzoru“, usko povezanom sa vlasti, kao i nadležnima: Po obrazu vas nije udarilo to što vam zbog dugova gase struju, internet, vodu, što pola godine rasvjete nema kao da je kameno doba, što ne dajete novac socijalnim slučajevima, novim bračnim parovima, porodicama sa više djece, što dajete lažna obećanja, što samo 30 kilometara dalje, Trebinje izgleda kao da je 3 vijeka ispred nas…Kako onda da vas po obrazu udari što Heo propada?

I to onaj Heo koji je žario i palio po BiH, onaj Heo za koga bi u standarnih 18 časova subotom živio i onaj sa 3 i sa 93 godine, onaj Heo koji je svakom igraču sa strane koji je branio njegove boje, stvarao osjećaj da je kući, sa porodicom! Baš onaj Heo, koji je slika i prilika svakog Bilećanina- čvrst, nepokolebljiv, najjači kada ga drugi otpišu, što su najveći osjećali na svojoj koži.

Ja se nadam da će i ovaj put biti tako, da će se Heo kao feniks izdići iz svega, želim u to vjerovati! A svima vama koji ste mogli, a niste, a morali ste pomoći ovom klubu koji je još od 80′-ih Bileći svet, poručujem:

Stidite se gu*ice kad obraza nemate!

Kolumna: J.V.