Hijene sa perom

Režim ne poznaje granice i ne bira sredstva u obračunu sa političkim protivnicima, opozicijom, disidentima, ali i neistomišljenicima i konkurencijom u vlastitim redovima. To potvrđuje i sinhronizovana objava sramnog teksta i pokušaji diskreditacije kandidata za odbornika u Nevesinju koji je na listi opozicionog SDS-a.

Tekst je prvo objavila Lukina portparolka Elektroprivrede ABB-a na svom crvenom „poslovnog“ portaloidu „Hercegovinapresu“ a prenijeli su ga odmah portal Herceg televizije i ostali crveni sajtovi koje kontrolišu lokalni moćnici i čelnici režima. Činjenica da se tekst prenosi u cjelosti i istovremeno na više režimskih portala govori o organizovanoj sinhronizovanoj kampanji i pokušajima diskreditacije političkih protivnika od strane političara i njihovih sluga, plaćenika i hijena sa perom.

Nikada nisam ulazio u bilo čiji privatni život i intimu, niti sam nekada pisao bila šta o žurkama, skandalima i ljubavnim aferama iz privatnog života moćnika, jer je to nečasno i nikog ne interesuje šta oni rade u svom životu, koliko ko ima ljubavnica, da li se kocka, pije, šmrče… Možda nije prikladno ponašanje ako neko popije par piva, ako ne vozi pijan automobil, malo više galami i napravi neki gaf, važno je da li je neko potpisao štetan Ugovor, napravio milionsku štetu, zloupotrijebio državu i javno preduzeće zbog ličnih i partijskih interesa, postavio na važno mjesto kriminalca bez diplome da pljačka i uništava državu.

Satanizovati pristojnog i obrazovanog mladića zbog nekog nesmotrenog testa i poteza iz prošlosti i rane mladosti,  objavljivati tekst star 10 godina sa imenom i prezimenom osobe kao da se nešto dogodilo juče, dok se krupnim kriminalcima uvijek pišu inicijali, je sramno i nedopustivo! Hijene sa perom, koje za siću služe svojim gospodarima, treba da se zapitaju šta rade, kakve su posledice, imaju li imalo časti, ljudskosti i poštenja u sebi, i šta bi bilo da neko o njima i njihovim mentorima počne pisati detalje iz privatnog života, kako bi se osjećali oni, njihova djeca, roditelji i članovi porodice?

Pored sudija i tužioca, koji su izdali profesiju i najodgovorniji su za kriminalizaciju i propast društva, velika je odgovornost i na hijenama sa perom, koji sebe nazivaju novinarima a u stvari su najobičniji plaćenici koji truju i kontaminiraju javni prostor služeći za par srebrenjaka korumpiranim okupatorima. Svi oni plaćenici koji su u službi Mafije, svjesno rade nečasno posao, štite kriminalce i pokušavaju diskreditovati i poniziti časne ljude koji se bore za pravdu i slobodu, poput mladića iz Nevesinja, moraju biti svjesni svoje uloge i odgovornosti! Klatno kad se zabaci uvijek iz jedne ode u drugu stranu, brutalan medijski napad na mladića u Nevesinju pokazuje da će režim voditi prljavu kampanju i neće birati sredstva, ali neka budu svjesni da će im na svaki napad iz nečijeg privatnog života biti uzbraćeno istom mjerom, bez imalo milosti i pardona. Nisam oženjen i niko ničim ne može da me ucjeni, jer sam slobodan u punom smislu te riječi, ne interesuje me i iskreno baš me boli briga šta će botovi da pišu i spinuju, ali ću odgovoriti oštro na laži, podmetanja i napade iz privatnog života na bilo kog protivnika sistema i kandidata opozicije.

 

Nebojša Vukanović