Хијене са пером

Режим не познаје границе и не бира средства у обрачуну са политичким противницима, опозицијом, дисидентима, али и неистомишљеницима и конкуренцијом у властитим редовима. То потврђује и синхронизована објава срамног текста и покушаји дискредитације кандидата за одборника у Невесињу који је на листи опозиционог СДС-а.

Текст је прво објавила Лукина портпаролка Електропривреде АББ-а на свом црвеном „пословног“ порталоиду „Херцеговинапресу“ а пренијели су га одмах портал Херцег телевизије и остали црвени сајтови које контролишу локални моћници и челници режима. Чињеница да се текст преноси у цјелости и истовремено на више режимских портала говори о организованој синхронизованој кампањи и покушајима дискредитације политичких противника од стране политичара и њихових слуга, плаћеника и хијена са пером.

Никада нисам улазио у било чији приватни живот и интиму, нити сам некада писао била шта о журкама, скандалима и љубавним аферама из приватног живота моћника, јер је то нечасно и никог не интересује шта они раде у свом животу, колико ко има љубавница, да ли се коцка, пије, шмрче… Можда није прикладно понашање ако неко попије пар пива, ако не вози пијан аутомобил, мало више галами и направи неки гаф, важно је да ли је неко потписао штетан Уговор, направио милионску штету, злоупотријебио државу и јавно предузеће због личних и партијских интереса, поставио на важно мјесто криминалца без дипломе да пљачка и уништава државу.

Сатанизовати пристојног и образованог младића због неког несмотреног теста и потеза из прошлости и ране младости,  објављивати текст стар 10 година са именом и презименом особе као да се нешто догодило јуче, док се крупним криминалцима увијек пишу иницијали, је срамно и недопустиво! Хијене са пером, које за сићу служе својим господарима, треба да се запитају шта раде, какве су последице, имају ли имало части, људскости и поштења у себи, и шта би било да неко о њима и њиховим менторима почне писати детаље из приватног живота, како би се осјећали они, њихова дјеца, родитељи и чланови породице?

Поред судија и тужиоца, који су издали професију и најодговорнији су за криминализацију и пропаст друштва, велика је одговорност и на хијенама са пером, који себе називају новинарима а у ствари су најобичнији плаћеници који трују и контаминирају јавни простор служећи за пар сребрењака корумпираним окупаторима. Сви они плаћеници који су у служби Мафије, свјесно раде нечасно посао, штите криминалце и покушавају дискредитовати и понизити часне људе који се боре за правду и слободу, попут младића из Невесиња, морају бити свјесни своје улоге и одговорности! Клатно кад се забаци увијек из једне оде у другу страну, бруталан медијски напад на младића у Невесињу показује да ће режим водити прљаву кампању и неће бирати средства, али нека буду свјесни да ће им на сваки напад из нечијег приватног живота бити узбраћено истом мјером, без имало милости и пардона. Нисам ожењен и нико ничим не може да ме уцјени, јер сам слободан у пуном смислу те ријечи, не интересује ме и искрено баш ме боли брига шта ће ботови да пишу и спинују, али ћу одговорити оштро на лажи, подметања и нападе из приватног живота на било ког противника система и кандидата опозиције.

 

Небојша Вукановић