HET za premazivanje ribnjaka izdvaja skoro 100 000 KM

het.jpg

HET za premazivanje ribnjaka izdvaja skoro 100 000 maraka

Koliko bi HET mogla da košta izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena na Banjama najbolje se može shvatili ako se cijena tih obimnih radova uporedi sa cijenom premazivanja betonskih ribnjaka na mrijestilištu Mirotinj. Naime HET je nedavno sklopio Ugovor sa firmom „ABV sistem D.O.O“ iz Trebinja o premazivanju zaštitnim slojem bazena u ribnjaku Mirotinj vrijedan 78 622,09 KM bez PDV-a. Ako je HET spreman da potroši skoro 100 000 maraka samo za premazivanje betonskih ribnjaka, onda je logično da predviđenih 11 500 000 maraka neće ni blizu biti dovoljno za završetak radova na zatvorenom olimpijskom bazenu „Banje“ u Policama.

Rukovodstvo HET-a nastavlja da troši ogroman novac na besmislene projekte, a farbanje ribnjaka samo je jedna u nizu akcija farbanja naivnih građana koji bez pogovora pristaju na poskupljenje električne energije i druge namete kojima Laki Lučijano Petrović sa svojom hordom obezbjeđuje novac za svoje besmislene projekte i njihovo prelijevanje sa javnih u svoje privatne džepove.

Trebinjci brzo zaboravljaju prethodne čuvene Lukine projekte koje je voda donijela i voda odnijela, poput vodoskoka na jazu u Bregovima koje je odnijela poplava, ili betonske makete HE Grančarevo ispred sjedišta Hidroelektrana na Trebišnjci koja je koštala više od 30 000 maraka. U proteklih 11 godina, koliko Laki Lučijano Petrović kontroliše javne nabavke i kapitalne investicije HET-a, ovo preduzeće proizvelo je struju vrijednu više od 600 miliona maraka, a osim nekoliko maketa i jednog šetališta nema projekta vidljivih golim okom koji bi pokazali gdje su sredstva utrošena. Tender-efendiji i njegovoj crvenoj hordi najmiliji su projekti jačanja kapaciteta, nabavke računarske opreme, farbanja i drugi namješteni tenderi kojim društvo i zajednica ne dobijaju ništa, osim što nekolicina moćnika za kratko vrijeme postaju multimilioneri.

Nebojša Vukanović