HET u krizi daje 41 000 KM za Herceg televiziju

Hidroelektrane na Trebišnjici posluju sa rekordnim gubitcima u poslovanju u 50 i kusur godina dugoj isto preduzeća, zbog pljačke, namještenih tendera, izvlačenja novaca, te kvara i požara u Platu, pa je tako i prošle godine minus premašio 10 miliona maraka. Nekad ugledno preduzeće i gigant za par godina dovedeno je do ivice stečaja, a zbog teške finansijske situacije radnicima se stalno smanjuju plate i lični dohodak. Uprkos katastrofalnom stanju u preduzeću, rukovodstvo i direktor Mišeljić ne prestaju da razbacuju i prebacuju novce na račune partijskih i dvorskih firmi, više sulude i nepotrebne javne nabavke, kupuju i kontrolišu medije.

Tako je HET nedavno, u aprilu, na račun  partijske Herceg televizije, koju kontroliše Luka Petrović, prebacio 41 000 maraka (35 000 bez PDV-a)! To nije prvi put da HET donira ogromna finansijska sredstva za Herceg televiziju, kao i za ATV, RTRS i ostale medije pod kontrolom režima. Zašto HET finansira Herceg TV i druge medije kad to neće povećati proizvodnju i prodaju struje?

Jasno je da se ovdje radi samo o jednoj u nizu teških zloupotreba položaja i ovlašćenja, koje su uzrok sadašnjeg teškog stanja i propasti. Režim narodnim i javnim novcem kupuje medije kako bi ih kontrolisao da ne pišu o kriminala, a ovo je samo jedan u nizu primjera velikih zloupotreba. Iako misle da su nedodirljivi i amnestirani za teški kriminal, čelnici HET -a će ipak morati da odgovaraju za zlodjela i zloupotrebe, položiti račune narodu zbog svih štetnih ugovora koje su potpisali, bacajući giganta na koljena.

 

Nebojša Vukanović