HET prebacio Prointeru još 120 000 KM za iznajmljivanje štampe

HET Prointer 120 000 iznajmljivanje poslovne stampe.png

HET prebacio Prointeru još 120 000 KM za iznajmljivanje štampe

Uprkos velikoj suši, milionskoj rupi u kasi i negativnom poslovanju, ne prestaje izvlačenje novaca iz HET-a i punjenje džepova moćnicima na vlasti. Hidroelektrane na Trebišnjici su nedavno uzele čak 10 000 000 maraka kredita kako bi isplatili plate, doprinose i obaveze prema dobavljačima, a umjesto da zbog loših rezultata štede, čelnici HET nastavljaju da prebacuju novac dvorskim firmama. Tako je prije 2 dana donesena Odluka da HET firmi „Prointer“, iza koje prema našim saznanjima stoji Miloradov sin Igor Dodik, uplati 117 000 maraka sa PDV-om za navodne usluge iznajmljivanja poslovne štampe. Suvišno je naglasiti da je Prointer bio jedini ponuđač na namještenom tenderu, i da je po naređenju gen-seka Lučiana Ugovor potpisao direktor HET-a Gordan Mišeljić.

Lakijev kum Miko Ćurić samo ovog mjeseca je potpisao Ugovor sa HET-om o servisiranju i održavanju kopir aparata vrijedan 15 000 KM bez PDV-a, pa se postavlja logično pitanje kakvu poslovnu štampu HET iznajmljuje od PROINTERA za astronomsku sumu od 120 000 maraka ako za nabavku papira, tonera, ketridža i održavanje kopir aparata HET potroši najmanje 100 000 maraka godišnje? Da bi lakše izvukli novac fiktivnim fakturama, prema našim saznanjima HET je u svoje prostorije nedavno ubacio nekoliko kopir-aparata sa oznakama firme „Prointer“, pa je vrlo izvjesno da se navodne usluge poslovne štampe fakturišu zbog starih ubačenih kopir-aparata koji se uopšte i ne koriste. Ovo nije jedini sporni Ugovor koji je potpisan u avgustu, i narednih dana ću detaljnije pisati o novim velikim zloupotrebana i pronevjerama u HET-u.

Bahatost, bezobrazluk i beskrupuloznost čelnika HET-a i njihovog šefa Lakija Lučiana Petrovića prelazi sve do sada viđene granice, a izvlačenje miliona maraka lažnim fakturama ne prestaje iako je HET u teškoj situaciji i primoran da uzima kredite kako bi isplatio plate radnicima. Banda ne zna za granice, i HET posmatra kao svoju prćiju koju treba da opljačka i ogoli do gole kože, a ponašaju se bahato i osiono jer preko svog načelnika Lakete, te ucijenjenih i korumpiranih sudija i tužilaca, osjećaju se nedodirljivim i zaštićenim.

Ipak moraju biti svjesni da neko prati svaki njihov korak i zna gdje su opljačkani novci sklonjeni, i da će sigurno doći vrijeme kada će banda bahatih razbojnika da odgovara i plati za veliki zločin koji su počinili nad sopstvenim narodom, koga su okupirali opljačkanim novcima i pretvorili u siromašne poslušne robove koji se bore da prežive dok banditi uživaju u raskoši i luksuzu.

Nebojša Vukanović