ХЕТ пребацио још 20 000 Херцег телевизији по Лукином налогу!?

Да је Лука Петровић скривени власник и уредник Херцег телевизије из сјенке, о чему сам раније детаљно писао, потврђује и нова одлука Управе ХЕТ-а, да издвоји и уплати скоро 23 000 марака (19 500 без ПДВ-а, или 22 850 КМ са ПДВ-ом) на рачун Херцег телевизије за услуге пропаганде и рекламирања!?

ХЕТ се налази у очајној ситуацији, можда и најтежој у својој историји, послује са милионским губицима, радницима се не уплаћују доприноси, укинута је или смањена стимулација а регрес се исплаћује у ратама. Упркос хаосу и великим проблемима, кредитима који се узимају за текућу ликвидност, ХЕТ у финансијским проблемима баца 23 000 марака на услуге пропаганде, како би се пребацио новац Лукином новом посрнулом медијском пројекту, којим формално управљају Владан Мастиловић и Хаџи Ђорђе Бјелаковић!

Уговор је незаконито склопљен нетранспарентним поступком, намјештеним  конкурентским захтјевом са једним понуђачем, а поставља се логично питање шта ће ХЕТ-а било каква пропаганда и рекламирање када Електропривреда има монопол на производњу и продају!? Да ли ће ХЕТ након пропаганде и промоције на Херцег телевизији произвести и продати више струје у односу на ТЕ Гацко или ХЕ Вишеград?

Бацање новаца на пропаганду и крпљење базена у великој кризи, када се нема новаца за плате и основне потребе, је сулудо и јасно је да се ради о злоупотреби која има за циљ да помогне пропали Лукин медијски пројекат и партијску телевизију која је скупа играчка а нема никакав утицај у јавности. Раније сам писао, а то је тема судског спора са Луком, да су сва јавна предузећа и установе које контролише СНСД издвајали и уплаћивали по задатку ген-сека новац партијској телевизији, а поставља се логично питање зашто средства нису уплаћена док Мастиловић и Бјелаковић нису по налогу Луке купили једину телевизију у Херцеговини?

 

П.С. Радови на Петровића, пардон Кукурића вртовима, иду планираном динамиком, укључене су све дворске компаније, луксузни ресторан на Требишњици ће ускоро бити отворен,   а остаје да се види хоће ли ХЕТ и Електропривреда Српске помагати менаџера Мастиловића издашније него као власника Херцег телевизије?

 

Небојша Вукановић