palpal

HET kupuje nova vozila i dodatno angažuje prevoznike

HET Lux travel.jpg

HET kupio tri nova kombija i dodatno angažuje privatnog prevoznika

Paradoksi i licemjerstvo je osnovna odlika rada rukovodstva Hidroelektrana na Trebišnjici, a to pokazuju brojne sumnjive i namještene javne nabavke koje se vode pod budnim okom Tender-efendije, gradonačelnika Lakija Lučijana Petrovića, koji i dalje kontroliše sve finansijske transakcije u HET-u. Primjera je bezbroj, a jedan od najnovijih su namještanja sa tenderima i uslugama prevoza.
Samo u poslednjih godinu dana HET je kupio 3 nova kombi vozila u Mostaru od firme „Hercegovinapromet D.O.O“ iz Mostara, vlasništvo Selko Frenja. Tako je HET na dan žena, 8.3.2016, od Hercegovinaprometa, zastupnika vozila marke „citroen“, kupio kombi vozilo vrijedno 43 333 KM bez PDV-a. Poslije samo nekoliko mjeseci, 9-og jula 2016. godine, HET je kupio još jedno kombi vozilo po istoj cijeni. Prije nekoliko dana HET je u Mostaru od Frenja i Hercegovinaprometa kupio novog kombija vrijednog 50 000 maraka bez PDV-a. Pored toga u toku je nabavka i novog kontigenta luksuznih vozila za bord direktora HET-a.

I dok pored postojećeg voznog parka kupuje tri nova kombija, HET istovremeno dodatno angažuje i privatnu firmu za usluge prevoza. Tako je 13.3.2017. sklopljen sporazum sa firmom „Lux travel D.O.O.“ iz Trebinja o uslugama prevoza vrijedan nešto više od 60 000 maraka (54 600 KM bez PDV-a). Postavlja se logično pitanje zbog čega HET angažuje i plaća privatne prevoznike kada posjeduje ogroman vozni park i sve vrste vozila, od autobusa, kombija, luksuznih limuzina, putničkih, terenskih i teretnih vozila?
Prije nekoliko dana HET je potpisao Ugovor o nabavci goriva za vozni park sa Nestro-petrolom vrijedan skoro 400 000 maraka (351 422,95 KM bez PDV-a). Imajući u vidu da se cijena goriva kreće nešto manje od 2 marke, HET godišnje u prosjeku potroši više od 200 000 litara goriva. Za jedan obilazak kruga oko planete potrebno je otrilike 4 000 litara nafte (ako se uzme u obzir da vozilo troši u prosjeku 10 litara na 100 km jer je prečnik Zemlje oko 40 000 km), što znači da vozila HET-a najmanje 50 puta u toku jedne obiđu zemaljsku kuglu. Da li je potrebno pored 2 000 000 kilometara dodatno angažovati privatne prevoznike, i zar to ne može da urade vozila HET-a?

Možda se tajna krije u „domaćinima“ i javnim predizbornim večerama koje je Laki Lučijano Petrović organizovao u sklopu svoje predizborne kampanje u jesen prošle godine. Umjesto da bude okosnica razvoja grada i regije, HET je postao prćija nekolicine moćnika koji „burazerskom ekonomijom“ dogovaraju i namještaju tendere i poslove kako bi izvukli novac u svoje džepove. Zbog toga već dugo vremena HET i Elektroprivreda RS nisu sagradili nijedan važniji kapitalni objekat u Trebinju i Hercegovini, osim makete brane ispred sjedišta HET-a i vodoskoka koji je sa bregovačkog jaza odnijela Trebišnjica. Javna preduzeća imaju sve veća dugovanja i neplaćen obaveze, a pojedinci su sve bogatiji i gomilaju milione u svojim slamaricama.
Nadati se da će ipak uskoro doći vrijeme da se istraže sporni ugovori, da profunkcioniše pravna država i da lokalne subaše vladajuće stranke napokon odgovaraju za zlodjela koji su počinili nad svojim narodom.