palpal

HET i Prointer dovode Željka Joksimovića u Trebinje

Joksimovic.jpg

HET i Prointer dovode Željka Joksimovića u Trebinje

Umjesto da otvoreno i transparentno kaže na koji način su obezbjeđena sredstva za koncert Željka Joksimovića u Trebinju, licemjerni Luka Petrović obmanjuje javnost besmislenim tvrdnjama da su tobože Trebinjci iz Beograda častili rodni grad konecrtom popularnog srpskog muzičara jer su oduševljeni „Zimzogradom“. Jasno je da niko od naših ljudi u Beogradu i Srbiji nije organizovao nikakvu akciju niti prikupljao novac kako bi u Trebinju nastupio Željko Joksimović, već se radi o sredstvima koje su Luka i HET fiktivnim Ugovorima prebacili na račune dvorskih firmi bliskih SNSD-u u Beogradu. Vrlo je vjerovatno da je novogodišnji koncert plaćen Ugovorom o nabavci računarske i mrežne opreme koji je u decembru uoči nove godine HET sklopio sa firmom „Prointer IT solutions and services D.O.O. Beograd“ i „Prointer ITSS D.O.O Banjaluka vrijedan oko 60 000 maraka (50 900 KM bez PDV-a). HET je tokom 2016. sklopio veći broj nezakonitih i fiktivnih Ugovora sa beogradskim Prointerom, koji kontroliše tajkun Slaviša Kokeza blizak Aleksandar i Andreju Vučiću, te banjalučkim „Prointerom ITSS“ koji je u formalnom vlasništvu funkcionera SNSD-a Dejana Ilića i Siniše Mijatovića a iza nje stoji Igor Dodik, sin predsjednika Milorada Dodika.

HET je uoči izbora prošle godine direktnom pogodbom sklopio nezakonit Ugovor vrijedan 749 000 bez PDV-a sa beogradskom firom „Atos IT solutions and services“ o fiktivnom „proširenju softvera“, te još čitav niz spornih Ugovora sa tajkunima i firmama iz Srbije bliskih vladajućem SNSD-u. Više je nego očigledno da su ta sredstva korištena za kupovinu naklonosti i plaćanje lažnih režimskih analitičara, Dragomira Anđelkovića, Branka Raduna, Željka Cvijanovića, Dejana Lučića, Miroslava Lažanskog i ostalih Dodikovih plaćenika koji po nalogu iz Banjaluke na RTRS-u i u medijima iznose gnusne laži na račun opozicije i kritičara režima.

Udruženje Trebinjaca „Jovan Dučić“ iz Beograda smješteno je u prostorijama HET-a na Novom Beogradu. Odavno je jasno da Luka Petrović preko svog brata Rada Petrovića, funkcionera Narodne banke Srbije i predsjednika OO SNS Čukarica, i uz pomoć novaca koje izvlači i prebacuje u Srbiju pokušava da organizovanjem zabava pridobije studente te iskontroliše rad hercegovačkih Udruženja u Beogradu.

Čudno je zašto direktor HET-a Gordan Mišeljić stavlja svoju glavu na panj za Luku Petrovića, koji će ga otresti i baciti pod noge kada ga do kraja iskoristi kao što je to uradio sa prethodnim direktorom Markom Mitrovićem, i zašto uprkos brojnim upozorenjima svjesno stavlja svoj potpis na štetne i nezakonite Ugovore?
Neobičnim matematičkim operacijama i fantomskim akrobacijama Gordan Mišeljić i Luka Petrović pokušavaju da prikriju loše rezultate poslovanja HET-a, i javnost obmanjuju friziranim Finansijskim izvještajem i navodnim pozitivnim poslovanjem u 2016., ali o tome ćemo detaljnije pisati narednih dana.

Trebinjcima nije bitno ko plaća koncert Željka Joksimovića, grad, HET, ili neko treći, važno je da bude lijepo vrijeme i dobar provod. Doček Julijanske nove godine, kada nema sličnih manifestacija u primorju, je pravo vrijeme za dovođenje popularnog muzičara i benda u Trebinje, i svima želim toplo vrijeme bez padavina, dobar provod i srećnu novu 2017. godinu po Julijanskom kalendaru..

Nebojša Vukanović