HDZ odblokirao pare MMF nakon sjednice Narodne skupštine RS

Dugo vremema HDZ i ministar finansija u Savjetu ministara BiH Vjekoslav Bevanda blokirali su raspodjelu sredstava MMF-a, koji su prijeko potrebni izvršnoj vlasti u BiH, prije svega Vladi Republike Srpske, i opstruisali da bude operativno nešto više od 333 miliona evra, koje je Međunarodni monetarni fond uplatio na račun Centalne banke BiH kao kreditnu pomoć od posledica pandemije. Posle duže blokade i zatezanja, sredstva su juče deblokirana, prebačena entitetskim i kantonalnim vladama.

Zanimljivo da je deblokada HDZ-a i Bevande usijedila samo dan posle Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je vladajuća većina predvođena SNSD-om odbacila Rezoluciju Predstavničkog doma Parlamemtarne Skupštine BiH osudi Blajburške mise, zločina ustaša i NDH! Vrlo je izbjesno da su Čović i HDZ ucijenili Dodika, kome gori pod nogama jer je budžet Srpske prazan i pred kolapsom, da Narodna skupština Republike Srpske odbaci Rezoluciju o osudi NDH i pokuša spriječiti da se ona pošalje u Evropski parlament, pa da posle toga sredstva MMF-a budu operativna.

Po ko zna koji put pokazalo se da su Milorad Dodik i SNSD eksponenti hrvatske politike i interesa u RS i BiH, da zbog ucjena ili drugih razloga štite HDZ i njihovu politiku, kao što se to dogodilo prije dva dana kada je Skupština Srpske odbacila Rezoluciju koja osuđuje NDH, ustaške zločine i genocid počinjen nad Srbija, Jevrejima i Romima.