Hakerski napad

Hakerski napad na profile novinara Vukanovića na YouTubeu i Facebooku

   28.11.2011. Trebinje – Proteklog vikenda, za sada nepoznate osobe izvršile su hakerski napad na e-mail adrese, YouTube i Facebook nalog koji su u posjedu novinara Nebojše Vukanovića, promjenili lozinke i obrisali video i audio materijale. Tim povodom Vukanović je izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti. – Obavještavamo čitaoce portala Trebinjedanas i prijatelje na FB da su prije nekoliko dana za sada nepoznati hakeri napali sve mail adrese, YouTube i Facebook profil Nebojše Vukanovića, promijenili lozinke i onemogućili pristup vlasniku.

    Nepoznate osobe takođe su obrisale cjelokupan sadržaj, video materijal, priloge i radio emisije koje su bile pripremljene za postavljanje na sajt Nebojse Vukanovića koji je bio u završnoj fazi izrade. Izvinjavamo se našim čitaocima, gledaocima, ali i dušebrižnicima koji najvjerovatnije stoje iza ovog napada što je zbog upada u sistem i uništavanja materijala na kraći period onemogućeno pregledanje priloga, video materijala i radio emisija. Takođe upozoravamo prije svega prijatelje na fejsbuk stranici da ne odgovaramo za eventualne sadržaje ili neprijatnosti koji mogu biti poslati sa profila Nebojše Vukanovića jer mi trenutno nismo njegovi korisnici. Pregled računara za sada nije mogao utvrditi ko stoji iza ovog upada, slučaj je prijavljen policiji i nadam se da će u skorije vrijeme biti otkrivena IP adresa sa koje je izvršen napad.

    U toku je rad na saniranju štete, vraćanju priloga, radio emisija i video materijala iz arhive i nadamo se da će sajt sa cjelokupnim sadržajem uskoro početi sa radom. Ovakvi i novi slični napadi osoba iz sjenke, koje svakako ponovo očekujemo, neće nas omesti u nastojanjima da istinito izvještavamo naše građane o svim dešavanjima u Hercegovini – navedeno je u saopštenju koje je potpisao Nebojša