palpal

Hajka i spašavanje Druga člana

Daj budali vlast pa ćeš tek onda vidjeti kakva je budala. Režim svojim suludim potezima i pogubnom politikom pokušava da nas izoluje i ogradi od ostatka svijeta, kao što je nekada Enver Hodža izolovao Albaniju žicom i bunkerima. Teške uvrede i hajka koja je pokrenuta protiv mene, ali i ambasadora Austrije jer je nakon prepada pozvao mene a ne gradonačelnika i policiju, pokazuju koliko je režim izgubi kompas, razum i kontakt sa stvarnošću. Navikao sam na prljavu propagandu, napade i uvrede, ali držati lekcije ambasadoru, pisati o bečkim konjušarima, kritikovati ga za navodno nediplomatsko i bahato ponašanje, jer je želio da slika staru Željeničku stanicu, i tvrditi da će on da odgovara jer nekom penzioneru-udbašu nije pokazao diplomatski pasoš, je skandal i velika sramota za Republiku Srpsku.

Na ovaj način šalju se ružne poruke u svijet, i pokazuje da mi nismo slobodna i otvorena zemlja u kojoj stranci ne mogu slobodno da se kreću i fotografišu objekte, i u kojoj svaki civil ima pravo da ih presreće, vrijeđa i legitimiše strance na ulici.

Nijednom riječju nisam spomenuo, a ne vrijeđao penzionere i Trebinje, kako to režimski ološ izvrtanjem činjenica i spinovanjem pokušava da prikaže u javnosti. Moji roditelji su penzioneri dugi niz godina, odlično znam kako penzioneri žive, i naravno da ne treba poistovjećivati jednog bahatog primitivca i aktivistu SNSD-a sa cijelom populacijom ili gradom. Trebinje želi da postane turistička metropola, i nedopustivo je da neki bahati pojedinci pokušavaju glumiti šerife, presretati i legitimisati ljude na ulici. Ovakve primitivce treba upozoriti da je takvo ponašanje nedopustivo i štetno, jer se šalju ružne slike u svijet u trenutku kad je turizam još u povoju.

Ali Partija uvijek staje i brani Druga člana, posebno kad je on istaknuti aktivista i član Partije još od 60-ih godina prošlog vijeka. Naime Gačanin Mihajlo Slijepčević zvani Mrnđela, prema mojim saznanjima, bio je blizak UDBI, i 80-ih godina prošlog vijeka za nju je radio prljave poslove u Njemačkoj, odakle je protjeran početkom 90-ih godina prošlog. Kratko se zadržava u Gacku, odakle odlazi u Beograd i dobija invalidske papire, kao i svaki SNSD-ovac. Poslije rata vraća se iz Srbije u Gacko i počinje raditi u RiTE Gacko, a nakon odlaska u penziju prelazi u Trebinje i postaje odani aktivista SNSD-a. Otuda i velika hajka na mene i austrijskog ambasadora, jer Partija uvijek stoji i pokriva uvaženog člana.

Kerber Siniša M. ponovo nije smio da stavi inicijale ispod svog teksta “ Bečki konjušar“, u kome je u svom prepoznatljivom stilu, mučki i podlo krijući se iza NN osoba i Lakijevog portala „059“, na najprimitivniji način izvrijeđao mene i austrijskog ambasadora. Takav tekst nije dostojan najžuće štampe i Vrućeg kaja, a ne sajta Javnog servisa, koji se odavno pretvorio u Javnu kuću vladajuće Partije, u kojoj se njeni funkcioneri iživljavaju i ponižavaju porobljene radnike.

O Kerbru i njegovim fekalijama, kojima svakodnevno kontaminira javni prostor, ne treba trošiti riječi. Ali on  mora biti svjesni da će odgovarati za svoja zlodjela, i da će dobro zapamtiti „Bečkog konjušara“ iz Trebinja.

 

Nebojša Vukanović