palpal

Gužva na vidikovcu

Gradske vlasti Trebinja napokon su  završile prvu kapitalnu investiciju i projekat od kako su prije godinu i po dana preuzeli vlast, i na tome treba čestitati gradonačelniku Luki Petroviću. Uz magistralni put prema Bileći sagrađen je velelepni „vidikovac“ površine cijelih 9 m2, a njega su zajedničkim snagama složno podigli grad Trebinje, Vlada Srpske i resorno Ministarstvo trgovine i turizma. Lukini dvorski portali i novinari oduševljeno pišu da novi velelepni objekat očekuje prve posjetioce, jer se ovakva ljepota, pogled, čudo tehnike, arhitekture i savremene gradnje ne može vidjeti prije Nijagarnih vodopada?  Veliko je interesovanje građana da dođu i sjednu na drvene klupice sa kojih se pruža predivan  pogled na Trebinje, a Turistička organizacija grada već ima brojne pozive i rezervacije turista iz svih krajeva svijeta, koji ne pitaju za cijenu samo da sjednu u novi „vidikovac“ i pojedu tradicionalni hercegovački sendič od domaćeg pršuta i sira iz ulja.

Nezvanično saznajemo da će „vidikovac“ svečanim presjecanjem vrpce  u naredni ponedeljak otvoriti Milorad Dodik, Aleksandar Vučić i složna braća Petrović, Luka i Rade. Da ne bi omeli ceremoniju svečanog otvaranja, Luka je dao nalog Turističkoj zajednici a da do vaskršnjeg ponedeljka otkaže sve rezervacije, i zamoli turiste da imaju strpljenja i razumjevanja.

U trebinjsko čudo arhitekture, o kojem kao velikom građevinskom poduhvatu i važnoj investiciji pišu gotovo svi lokalni portali, ugrađeno je 5 kvadrata sirove bilećke ploče, nekoliko kubika drvene građe, te stotinjak komada crijepa. Nema nikakve sumnje da će jedna ovako važna i kapitalna investicija privući brojne goste i značajno doprinijeti poboljšanju turističke ponude grada Trebinja.

Na sreću pored neozbiljnog pilićara Luke, koji zamajava građane i javnost postavljanjem nekoliko drvenih stubića, u Trebinju postoje ozbiljni ljudi i investitori poput Rodoljuba Draškovića, čije grandiozne investicije iz temelja mijenjaju izgled, privrednu sliku i turističku ponudu grada.

 

Nebojša Vukanović