Grube zloupotrebe djece i mladih

Makijavelisti ne biraju sredstva da dođu do cilja, i ništa im nije sveto. Luki i Iliji je malo što su HET i Elektroprivredu pretvorili u svoju prćiju, sva javna dobra i preduzeća podredili sebi i Partiji, već zloupotrebljavaju i mlade, učenike i maloljetnike.

Uoči skupa SNSD-a učenici iz osnovnih škola, mlađi maloljetnici, okupljeni su preko navijačkih grupa i na platou ispred bivše kasarne podijeljene su im baklje koje su zapaljene na skupu SNSD-a ispred Kulturnog centra.

   Poslije samo par dana vraćen je nažalost pano sa plakatima SNSD-a, Dodika, Željke, Luke i Ilije, pred Gimnaziju i Srednjoškolski centar. Samo par dana nakon što je uklonjen jedan pano, sada su postavljena dva kako bi sa obje strane opkolili ulaz i srednjoškolce. Staviti obraz pod zadnjicu često nije lijepo ali je korisno, a grube zloupotrebe djece i mladih u Trebinju su pokazatelj beskrupuloznosti odlazeće oligarhije koja u strahu od poraza ne bira sredstva da sačuva vlast, i tako pokuša izbjeći odgovornost za počinjena zlodjela.