palpal

Gruba kršenja predizborne šutnje u Trebinju

  Iako je dan uoči vandrednih lokalnih izbora zvanično proglašena izborna šutnja, ona se nažalost grubo krši od strane dvorskih medija i kandidata vladajuće koalicije. Tako su danas brojni mediji prenosili aktivnosti i izjave kandidata Luke Petrovića za gradonačelnika Trebinja, njegove govore povodom početka turnira u džudou i dolaska mažuretkinja iz Herceg Novog u Trebinje. Lukin kandidat je baš danas potpisao i Ugovor o izgradnji vodovoda vrijedan 2 miliona maraka.

Potpuno identične stvari Lukin kum i kandidat radio je tokom cijele kampanje, koja se svela na prijeme ministara, predsjednice i izjave nakon sastanaka, i očigledno je grubo kršenje zakona i predizborne šutnje. Ako je već neko ispred gradske uprave trebao da govori, trebao je to uraditi predsjednik Skupštine grada ili neki drugi gradski funkcioner, a ne i u predizbornoj šutnji promovisati samo jednog kandidata.

Na ovaj način samo je stavljena tačka na krajnje nekorektnu, prljavu i podmuklu kampanju, zloupotrebe medija i javnih resursa, pritiske, ucjene i zastrašivanje građana. Kampanja je počela opstrukcijama gradskih vlasti, zatvaranjem Mjesnih zajednica i lažnim optužbama za provalu i nasilje, pa je donekle bilo očekivati da se na sličan način i završi.

 

 

Nebojša Vukanović