Grešno putovanje

Sve sam mogao vjerovati, da sam izdajnik vaskolikog srpstva, bakirovac, soroševac, tajkun, strani plaćenik i poturica, ali da ću biti predmet oštrih kritika i kolumni zbog popodnevnog odlaska do Cavtata i Dubrovnika, ipak je previše.

Uvaženi banjalučki antifašista i izvjesni F. Dončić sa uglednog Lukinog Portala 059, te druge uvažene kolege kolumnisti naoštrili su pero i kritikovali to što sam se u subotu popodne iz Trebinja spustio do Cavtata, okupao se i popio piće sa prijateljem na oktobarskom suncu. Da sam bio na Balerima i Havajima, i o trošku države trošio novac, a ne pola sata od kuće potrošio 10 evra, ne bi bio izložen javnom linču koji samo pokazuje strah kod Luke i njegovih satrapa u Trebinju. U proteklih 12 godina sam uradio toliko toga u borbi protiv Dodika i njegovog nakaradnog sistema, mnogo više od realnih mogućnosti, pa lažni dušebrižnici nemaju nijedan razlog da moj popodnevni odlazak do Dubrovnika nazivaju navodnom veleizdajom opozicije.

Moj život je godinama pod lupom, a dovoljno je da na trenutak negdje zaustavim vozilo na putu, pa da krene priča o mojoj navodnoj bahatosti. Psi laju a karavani prolaze. Odavno sam prestao da se obazirem na bljuvotine koje se o meni pišu, i jedino me nervira kada mi napadaju rodbinu i prijatelje, ali treba ipak posvirati i za pas zataknuti.

 

Nebojša Vukanović