Gradake drvosječe isjekle i drvored u centru grada

Čelnici grada Trebinja, prije svega Laki Lučijano Petrović i njegov kum  mr Miko dr Ćurić, izgleda da su odlučili da isjeku i unište svo zelenilo u gradu Trebinju. Prvo su se okomili na Gradski park, koji je sistemski razoren i isječen tokom tzv „rekonstrukcije“, a potom su prešli na gradske drvorede.

    Tako su danas radnici Komunalnog potpuno isjekli drvored i stara stabla u Ulici Vuka Karadžića, u blizini Osnovnog suda i preko puta kafića „La teraca“. Po nalogu gradskih drvosječa, koji nažalost upravljaju gradom, potpuno su sašegana do samog tla stara stabla, brzinski natovarena na kamion i odvežena negdje za ogrev. Nažalost kasno sam saznao za akciju da ih pokušam spriječiti u suludom poslu, i dok sam došao do centra grada radnici  su već bili otišli sa isječenim drvećem , pa nisam saznao zašto se stabla sijeku i ko je to naredio!?

 

Ludilu nema kraja. Prije mjesec dana odsječeno je i veliko staro stablo na parkingu iza sjedišta Gradske administracije i kafića „Buls“. Niko nema odgovor na pitanje zašto su se Miko i Luka posvađali sa zelenilom, šta im je drvo krivo, i kakav je motiv neodgovormim ludacima da unište svo zelenilo u gradu, i zašto sjeku sve pred sobom!?

Pitanje je zašto građani, ali prije svega NVO i ekolozi ćute, i zašto nijemo posmatraju uništavanje parka i gradskog zelenila!?

 

Nebojša Vukanović