Град Требиње промијенио Пословник како би онемогућили Вукана да присуствује сједници

Град Требиње промијенио је Пословник о раду и члан 104, који регулише присуство сједницама Скупштине града. Више од 20 година посланици у Народној скупштини Републике Српске, као и посланици и делегати у Парламентарној скупштини БиХ и Вијећу народа РС, имали су могућност да присуствују сједницама локалног парламента, без права одлучивања, и требали су о томе само раније да обавјесте писмено предсједника Скупштине о намјери да дођу на сједницу локалног парламента.

У складу са чланом 104. Пословника, упутио сам Захтјев предсједнику Скупштине Драгославу Бањку, јер сам се желио обратити одборницима током расправе о новом кредитном задужењу, јер распикуће и штеточине намјеравају узети нових 5,5 милиона марака кредита. Ипак долазак на сједницу ми је онемогућен, а Бањак ме је обавјестио да је 20-ог новембра прошле 2018. године промијењени Пословник, и да сада посланици могу доћи на сједницу само ако их позове Колегијум Скупштине града Требиња!? Занимљиво да је Пословник промијењен смо два дана након што је конституисан нови сазив Народне скупштине Републике Српске, па је јасно да је циљ властодржаца био да се ја онемогућим да дођем на сједнице и обратим се одборницима јер их истина највише боли, посебно кад се она јавно саопштава.

Измјене Пословника су дискриминиракуће, јер сви грађани Требиња могу доћи на сједницу локалног парламента, осим посланика који могу доћи искључиво ако их Колегијум позове. Страх животу образ краља често, а јасно је да су градски моћници због страха од мене и истине мијењали Пословник и тако га окаљали, јер је Требиње једини град у Републици Српској, БиХ и региону у коме народни посланици из града, као легитимни представници народа, не могу присуствовати сједницама локалног парламента. Поднијећу нову Апелацију Уставном суду Републике Српске, која ће вјерујем бити успјешна као и претходна када сам оборио Лукин рекет, и поништити спорне измјене Пословника. Ипак спорне измјене Пословника и намјере властодржаца неће ме спријечити да указујем на њихове злоупотребе и малверзације, задуживања и сулуде потезе којима уништавају град и државу.

 

Небојша Вукановић