Голијат капитулирао пред Давидом и Давором

Милорад Додик је капитулирао и истакао бијелу заставу пред Давором и покојним Давидом Драгичевићем, и то у програму своје Фабрике мржње, лажи и зла. Управо је преко ове Фабрике зла Додик мјесецима сатанизовао и криминализовао Давора Драгичевића, називао га издајником и страним плаћеником, пријетио да ће га насилно уклонити са Трга, његовог мртвог сина са лажним ујаком проглашавао наркоманом и лоповом, и на крају је пљунуо себи у лице и потписао капитулацију.

Само пар дана након што је изјавио да ће Давора силом уклонити са Трга, Додик је у специјалном додатку Дневника 2 РТРС-а упутио јавно извињење Давору Драгичевић, за увреде, пријетње и нападе из претходног периода. Некада горопадни Голијат преко ноћи се претворио у малог миша, који понизно клечи и тражи опрост пред човјеком који је постао симбол отпора мафији, и који је показао невиђену храброст, љубав, истрајност, енергију, упорност.. Родитељска љубав, жеља за правдом и истином покидала је све ланце, и по ко зна који пут Давид је голим рукама побиједио Голијата. Давор је натјерао режим да призна да је од почетка говорио истину када је тврдио да је његов син отет и мучен а не да се утопио у Илићевом „задесу“, да покојни Давид није био ни наркоман нити лопов, да су подметнути лажни докази, украдене гаће током обдукције, да је у све умијешана полиција и патолог Жељко Каран..

Додикова капитулација представља велику побједу истине и правде, али она ништа не значи док сви кривци и саучесници не буду одговарали за убиство Давида Драгичевића. Пријаве против позорника и благо жртвовање патолога Жељка Карана не значе ништа све док не дође до усјековања главе начелника Дарка Илића, министра Драгана Лукача, Рађена, Ћулума и осталих који су одговорни за убиство и покушај прикривања монструозне отмице, мучења и убиства недужног младића.

Правда и истина су споре али достижне, а Додикова јавна капитулација је доказ да су оне на дохват руке. Иако покушава да жртвовањем сарадника спаси своју главу, Додик је свјестан да је касно јер је у марту морао смијенити Лукача, похапсити одговорне и показати да је предсједник свих грађана, умјесто што је штитио убице, саучеснике и насилнике. Сада паничним потезима само дубље тоне у живо блато које је сам направио, а сат полако откуцава..

 

Небојша Вукановић