Генијалци гимназијалци одушевили представом „Кофери“

Требиње, не само његово позориште, има пред собом лијепу будућност, са младим али већ зрелим и за своје године веома озбиљним гимназијалцима, уколико некада добију прилику да покажу свој таленат и знање.  Сјајна представа „Кофери“ драмске групе ученика требињске Гимназије „Јован Дучић“ одушевила је домаћу публику, која је вечерас буквално до последњег мјеста испунила Позоришну салу требињског Дома културе. На један генијалан, невјероватно шармантан и духовит начин, гимназијалци су говорили о кључним проблемима савременог друштва, масовном исељавању младих, негативној селекцији, партократији, примитивизму, изврнутом систему вриједности, али и сулудости ратова и страдања недужних… Свакако велико браво и за режисера представе Игора Сврдлина, приправника у требињској Гимназији, који је дао слободу ученицима али чији се потпис ипак јасно може примијетити.

     Гимназијалци својим наступом могу да парирају професионалцима, и остао сам под снажним утиском, сигурно као и већина гледалаца који су вишеминутним снажним аплаузом поздравили сјајан наступ младих и талентованих глумаца. 

   Надам се да ће ускоро бити још прилика да се погледа сјајна представа, не само у Требињу већ широм Српске, БиХ и региона, јер искрено вриједи више пута погледати представу „Кофери“ и младе таленте. Сигурно је да су у припремању представе важну улогу имали и професори Гимназије, Јелена Мандрапа и Дијана Лаловић, и њима свака част, а једино је штета што на представи нисам видио никог од градских отаца, јер би имали прилику да виде каква је наша стварност и шта млади мисле о друштву и систему у коме живимо. Одавно није у Требињу није изведена боља представа, и искрено се надам да ће ускоро бити реприза, а публика да погледа наступ 35 ученика Требињске Гимназије.