Generalni štrajk zbog poskupljenja struje!?

Odluka novog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića da od nove godine poveća cijenu električne energije za privredu, izazvala je buru i veliko nezadovoljstvo privrednika i građana. Umjesto da smanji pljačku i začepi ruše na buretu koje curi na sve strane, smijeni sve direktore koji prave gubitke i smanji ogromne troškove, Luka Petrović odlučio je da ponovo zavuče ruku u džep građanima i privredi ponovo povećavajući namete. Poskupljenje struje izazvalo je revolt, a od Sindikalne organizacije svih preduzeća u sastavu Koncerna „Svisslion“ dobili smo Saopštenje o štrajku upozorenja i najavi generalnog štrajka, ukoliko se ne povuče i stavi van snage odluka o povećanju cijene električne energije. Saopštenje Sindikalne organizacije „Svisslion“, koje su potpisali predsjednici Sindikata Simo Ratković i Spasoje Ignjatić, prenosim u cjelosti.

 

INFORMACIJE ZA JAVNOST

 

Svisslion IAT – Mašinska industrija, Svisslion – Prehrambena industrija, RD Svisslion Trgovine i Grad Sunca organizuju štrajk upozorenja.
Štrajk upozorenja se organizuje u trajanju od jedan sat zbog dizanja cijene struje za privredu i realni sektor. Svaki rast troškova u preduzeću direktno utiče na pad zarada, odnosno pad standarda zaposlenih.
Naša dužnost je da štitimo interese preduzeća u kojima radimo i štitimo standard zaposlenih.
Ukoliko Vlada Republike Srpske na prijedlog Elektroprivrede Republike Srpske donese Odluku o poskupljenju struje, organizujemo generalni štrajk sve do ispunjenja zahtjeva.
Od Skupštine grada Trebinja zahtjevam preispitivanje svih odluka o naknadama za preduzeća. Naša sindikalna dužnost je da damo svoj doprinos preduzećima u kojima radimo za smanjenje troškova režije koji opterećuju poslovanje preduzeća.
Datum stupanja u generalni štrajk naknadno ćemo objaviti kao i poziv privredi, građanima Trebinja i Hercegovine da nam se pridruže u našim zahtjevima.

 

Sindikalna organizacija Svisslion Industrija alata Trebinje
Simo Ratković, predsjednik

Sindikalna organizacija Svisslion Industrija alata
Spasoje Ignjatić, predsjednik

 

Trebinje, 03.01.2019.god.