Гдје су сада Оружане снаге БиХ и Трећи РС пук на паради?

Да наш народ брзо и олако заборавља важне догађаје из скорије прошлости говори и податак да је готово непримјећено прошла чињеница да јуче на Додиковој и Жељкиној паради није било Оружаних снага БиХ и Трећег Република Српска пјешадијског пука! Сјетимо се само како је Додик годинама без иједног аргумента нападао и вријеђао свог претходника на мјесту српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да је издајник и поданик Сарајева и Бакира јер тобоже нема Трећег Република Српска пука Оружаних снага БиХ на паради у Бањалуци на Дан Републике 9-ог јануара!?

Док је био члан Предсједништва БиХ Младен Иванић је омогућио да припадници Оружаних снага БиХ продефилују и учествују у свечаној паради у Бањалуци, а на Захтјев Милорада Додика, који је тада био предсједник Републике Српске. Зашто сада велики лажни србенда и патриота, када је постао члан Предсједништва БиХ и формирао Савјет министара БиХ са Бакиром и побратимом Човићем, СДА и ХДЗ-ом, на челу са својим ксдром као предсједавајућим Зораном Тегелтијом, није јуче на Дан Републике довео и постројио припаднике Оружаних снага БиХ и Трећег Република Српска пука да марширају центром Бањалуке? Зашто Жељка као предсједница није то тражила од члана Предсједништва БиХ, како је то тражио Додик од Иванића свих претходних година?

 

Зашто велики патриота, као врховни  командант у Предсједништву БиХ не уради сада све оно што је претходних година тражио од Иванића, оптужујући га за некакву издају и подаништво Бошњацима? Зашто сада не нареди припадницима Трећег Република Српска пјешадијског пука Оружаних снага БиХ да скину своје униформе, а обуку униформе Војске Републике Српске!?

 

Не пада снијег да прекрије бријег већ да свака звијер покаже свој траг, а требало је само једна година проведена у Сарајеву па да и слијепи виде ко је Милорад Додик, о каквом се лицемјеру, манипулатору, превртљивцу, лажову и лажном патриоти ради.

Дефиле студената, Цивилне заштите, спортиста и владиних удружења који су марширали уз полицију није приказао никакву велику моћ, што је главни циљ руске и других сличних парада моћних држава широм свијета, а главни циљ је био повратити лажни патриотски набој и на силу србовати упразно, како би се скренула пажња јавности са свеопште анархије, издаје, уласка у НАТО, клечања пред Бакиром и понижавајућег формирања власти са само два министра из Републике Српске.  Посебан је и трагикомичан парадокс што је деда Пејина унука поздравила учеснике параде поздравом „Помоз Бог јунаци“!? На крају очекујем да неко одговори на питање откуд на паради црне униформе, какве српска војска никада није носила, које изазивају језу и нелагоду ако знамо да су црнокошуљаши и усташе Јуре Францетића и Црне легије у сличним униформама починили највећа злодјела над српским народом и цивилима у Другом свјетском рату!?

 

Небојша Вукановић