Гдје од мене утекоше честите кадије Стевић и Босић?

После дуго времена јуче сам, након  свечане сједнице Скупштине града Требиња, у Културном центру коначно срео и видио честитог кадију Бојана Стевића, провјереног кадра службе и вјечитог предсједника Окружног суда у Требињу. Честити кадија је храбар човјек, јер је чак покушао да ми пружи руку и упита се када сам га сустигао, али се повукао и одустао када сам га пресјекао са неколико пригодних ријечи и питања.

Праведни  кадија Стевић није проговорио ни ријеч, а толико се брзо удаљио у маси да нисам успио ни „селфи“ фотографију за успомену да урадим са њим и његовим побратимом Миланом Босићем, такође вјечитим предсједником Основног суда у Требињу. Због чега честите и праведне кадије бјеже од мене, ако су чисте и поштено раде, и зашто јавности, ако не желе мени, не одговоре на нека од важних питања.

    Колико је требињски Понтије Пилат, предсједник Кадилука Бојан Стевић, уновчио срамне пресуде у којима сам оглобљен са 50 000 марака, и намјештање судских Вијећа, јер иако сам упорно тражио њихово изузеће, кадија Бојан је одбијао мој Захтјев и увијек намјестио да ми суде управо Весна Видјелица Ивковић и Милосав Пикула, отац Дака Пикуле који је осуђен на 15 година робије због подмуклог убиства кик-боксера Марка Ђерића?

Да ли је тачно да је Лука наградио кадију Бојана, између осталог тако што је његова супруга Олгица постала ексклузивни нотар код кога се склапају Уговори о експропријацији земљишта за акумулацију и будућу ХЕ Дабар? Да ли је директор ХЕ Дабар Жељко Зубац близак рођак уважене нотарке Олгице Стевић?

Шта су Стевићи имали од имовине када су дошли у Требиње, а шта имају сада, и колико милиона су зарадили протеклих година? Да ли је честити кадија средио питања и нотарски испит својој супрузи, и како то да је баш она постала први нотар у Херцеговини?

Ко је и за који новац засадио воћњак на Буни код Мостара кадији Стевићу, ко је платио радове и саднице, и у каквим је односима са Драганом Човићем, лидером ХДЗ-а?

Кадију Милана Босића ген-сек Лука и СНСД су раније наградили пословима у ХЕТ-у и електроенергетском сектору за чланове његове породице, како би вјерно служио Партији и доносио пресуде у интересу властодржаца. Ко је дао инструкцију Босићу да у сваком спору и тужби против мене одреди недостојног Драгана Пузића, и да ли овом кадији адвокати пишу пресуде, које он само онда потпише?

Због чега поједине котумпиране кадије у Херцеговини криминалци поздрављају са „Ел Патроне“ и да ли су носиоци правосудних функција заштитници криминала и Мафије који амнестирају крупне криминалце-политичаре, а кулуче, показују силу и снагу државе на сиротињи која не плати РТВ претплату или направи неки ситни прекршај? Зашто ниједан требињски кадија није смијењен или поднио оставку након срамних злоупотреба и скандала са заштитом убица који су организивали убиство кик-боксера Марка Ђерића? Како Стевића и Пилулу није срамота да и даље „дијеле“ правду и носе тогу, а учествовали су у амнестији убица и покушали заташкати случај, па је због тога суђење одржано у Бањалуци?

Ма како брзо бјежали, не можете утећи од истине и правде, која је спора али достижна, и кад тад ће вас стићи рука правде и задлужена казна за све што радите и сво зло које сте посијали. Како судили и радили тако вам Бог помогао!

Можете како хоћете али нећете докле хоћете. Добро знајте да  неће увијек бити Партије, Додика и Луке да вам пружају заштиту и дају синекуре! Плоча се окреће а рачуни долазе на наплату, а Боже здравља мени није дуго да чекам ни 10, 15 година да вам станем ногом за врат и правдом се осветим за сва злодјела која сте починили, не мени већ народу и држави, за чију су пропаст су најодговорније управо корумпиране кадије.

 

П.С.  Кадије мисле да ће ме черечити и оглобити са 50 000 марака на правди Бога, без иједног основа и доказа служећи Мафији, на мени узимати поене и привилегије, а онда слободно шетати градом. Е нема вам више безбрижног пића, вечере и кафе у граду, а ви размислите гдје ћу и када изненада доћи да вас поздравим и уљепшам дан! Слободно отиђите одмах у полицију и пријавите да вас малтретирам и узнемиравам, а ја ћу потврдити да је истина све што кажете, и што сам вам јуче у лице рекао, и са задовољством платити казну, јер ко се задњи смије, најслађе се смије!

 

Небојша Вукановић