Gdje od mene utekoše čestite kadije Stević i Bosić?

Posle dugo vremena juče sam, nakon  svečane sjednice Skupštine grada Trebinja, u Kulturnom centru konačno sreo i vidio čestitog kadiju Bojana Stevića, provjerenog kadra službe i vječitog predsjednika Okružnog suda u Trebinju. Čestiti kadija je hrabar čovjek, jer je čak pokušao da mi pruži ruku i upita se kada sam ga sustigao, ali se povukao i odustao kada sam ga presjekao sa nekoliko prigodnih riječi i pitanja.

Pravedni  kadija Stević nije progovorio ni riječ, a toliko se brzo udaljio u masi da nisam uspio ni „selfi“ fotografiju za uspomenu da uradim sa njim i njegovim pobratimom Milanom Bosićem, takođe vječitim predsjednikom Osnovnog suda u Trebinju. Zbog čega čestite i pravedne kadije bježe od mene, ako su čiste i pošteno rade, i zašto javnosti, ako ne žele meni, ne odgovore na neka od važnih pitanja.

    Koliko je trebinjski Pontije Pilat, predsjednik Kadiluka Bojan Stević, unovčio sramne presude u kojima sam oglobljen sa 50 000 maraka, i namještanje sudskih Vijeća, jer iako sam uporno tražio njihovo izuzeće, kadija Bojan je odbijao moj Zahtjev i uvijek namjestio da mi sude upravo Vesna Vidjelica Ivković i Milosav Pikula, otac Daka Pikule koji je osuđen na 15 godina robije zbog podmuklog ubistva kik-boksera Marka Đerića?

Da li je tačno da je Luka nagradio kadiju Bojana, između ostalog tako što je njegova supruga Olgica postala ekskluzivni notar kod koga se sklapaju Ugovori o eksproprijaciji zemljišta za akumulaciju i buduću HE Dabar? Da li je direktor HE Dabar Željko Zubac blizak rođak uvažene notarke Olgice Stević?

Šta su Stevići imali od imovine kada su došli u Trebinje, a šta imaju sada, i koliko miliona su zaradili proteklih godina? Da li je čestiti kadija sredio pitanja i notarski ispit svojoj supruzi, i kako to da je baš ona postala prvi notar u Hercegovini?

Ko je i za koji novac zasadio voćnjak na Buni kod Mostara kadiji Steviću, ko je platio radove i sadnice, i u kakvim je odnosima sa Draganom Čovićem, liderom HDZ-a?

Kadiju Milana Bosića gen-sek Luka i SNSD su ranije nagradili poslovima u HET-u i elektroenergetskom sektoru za članove njegove porodice, kako bi vjerno služio Partiji i donosio presude u interesu vlastodržaca. Ko je dao instrukciju Bosiću da u svakom sporu i tužbi protiv mene odredi nedostojnog Dragana Puzića, i da li ovom kadiji advokati pišu presude, koje on samo onda potpiše?

Zbog čega pojedine kotumpirane kadije u Hercegovini kriminalci pozdravljaju sa „El Patrone“ i da li su nosioci pravosudnih funkcija zaštitnici kriminala i Mafije koji amnestiraju krupne kriminalce-političare, a kuluče, pokazuju silu i snagu države na sirotinji koja ne plati RTV pretplatu ili napravi neki sitni prekršaj? Zašto nijedan trebinjski kadija nije smijenjen ili podnio ostavku nakon sramnih zloupotreba i skandala sa zaštitom ubica koji su organizivali ubistvo kik-boksera Marka Đerića? Kako Stevića i Pilulu nije sramota da i dalje „dijele“ pravdu i nose togu, a učestvovali su u amnestiji ubica i pokušali zataškati slučaj, pa je zbog toga suđenje održano u Banjaluci?

Ma kako brzo bježali, ne možete uteći od istine i pravde, koja je spora ali dostižna, i kad tad će vas stići ruka pravde i zadlužena kazna za sve što radite i svo zlo koje ste posijali. Kako sudili i radili tako vam Bog pomogao!

Možete kako hoćete ali nećete dokle hoćete. Dobro znajte da  neće uvijek biti Partije, Dodika i Luke da vam pružaju zaštitu i daju sinekure! Ploča se okreće a računi dolaze na naplatu, a Bože zdravlja meni nije dugo da čekam ni 10, 15 godina da vam stanem nogom za vrat i pravdom se osvetim za sva zlodjela koja ste počinili, ne meni već narodu i državi, za čiju su propast su najodgovornije upravo korumpirane kadije.

 

P.S.  Kadije misle da će me čerečiti i oglobiti sa 50 000 maraka na pravdi Boga, bez ijednog osnova i dokaza služeći Mafiji, na meni uzimati poene i privilegije, a onda slobodno šetati gradom. E nema vam više bezbrižnog pića, večere i kafe u gradu, a vi razmislite gdje ću i kada iznenada doći da vas pozdravim i uljepšam dan! Slobodno otiđite odmah u policiju i prijavite da vas maltretiram i uznemiravam, a ja ću potvrditi da je istina sve što kažete, i što sam vam juče u lice rekao, i sa zadovoljstvom platiti kaznu, jer ko se zadnji smije, najslađe se smije!

 

Nebojša Vukanović