Гдје је војска на Дан Републике?

Изгледа да наш народ баш слабо и кратко памти, и да је већ заборавио Додикова прошлогодишња арлаукања и жестоке нападе на свог претходника на функцији српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, јер није извео на параду Оружане снаге БиХ и Трећи српски пјешадијски пук. Иако је Иванић постројио Почасни вод ОСБиХ, Додик је грубо вријеђао и називао издајницима српске представнике у Заједничким институцијама, јер није било сагласности Предсједништва БиХ за ангажовање Оружаних снага.

Ове године, када је Додик постао члан Предсједништва БиХ, нису ангажовани припадници Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, а предсједавајући није ни покушао да ангажује припаднике Трећег РС или бар почасног пука. Јасно је да Додик није ангажовао Оружане снаге БиХ, којима формално командује као предсједавајући Предсједништва БиХ, јер није имао сагласност друга два члана, Шефика и Комшића.

Зашто се данас не постављају питања Додику, која су дворски новинари и медији лани постављали Иванићу, и зашто у дефилеу не учествују српски војници из Оружаних снага БиХ?

Зашто није држан референдум о Суду и Тужилаштву БиХ, и зашто Република Српска није самостална од 2018. како је то предвиђала Додикова и СНСД-ова Декларација о независности од 2015. године?

Колико је искрен патриотизам српских Вождова говори фотографија двије (полу)Хрватице, Жељке Цвијановић и Анаће Брнабић, које србују и даривају се међусобно некаквим ордењима. Унука дједа Пеја поздравља полицију са „Помоз Бог јунаци“ и врши смотру на Тргу Крајине, што је врхунац лицемјерства и цинизма власти, јер они који су уништили институције и економију говоре о некаквој стабилности и напретку. Сви (ономо)они што данас лажно србују и глуме патриоте, дезертери, ратни профитери и издајници, током рата су били највећи непријатељи стварања Српске.

 

Небојша Вукановић