palpal

Gdje je vojska na Dan Republike?

Izgleda da naš narod baš slabo i kratko pamti, i da je već zaboravio Dodikova prošlogodišnja arlaukanja i žestoke napade na svog prethodnika na funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, jer nije izveo na paradu Oružane snage BiH i Treći srpski pješadijski puk. Iako je Ivanić postrojio Počasni vod OSBiH, Dodik je grubo vrijeđao i nazivao izdajnicima srpske predstavnike u Zajedničkim institucijama, jer nije bilo saglasnosti Predsjedništva BiH za angažovanje Oružanih snaga.

Ove godine, kada je Dodik postao član Predsjedništva BiH, nisu angažovani pripadnici Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, a predsjedavajući nije ni pokušao da angažuje pripadnike Trećeg RS ili bar počasnog puka. Jasno je da Dodik nije angažovao Oružane snage BiH, kojima formalno komanduje kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, jer nije imao saglasnost druga dva člana, Šefika i Komšića.

Zašto se danas ne postavljaju pitanja Dodiku, koja su dvorski novinari i mediji lani postavljali Ivaniću, i zašto u defileu ne učestvuju srpski vojnici iz Oružanih snaga BiH?

Zašto nije držan referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, i zašto Republika Srpska nije samostalna od 2018. kako je to predviđala Dodikova i SNSD-ova Deklaracija o nezavisnosti od 2015. godine?

Koliko je iskren patriotizam srpskih Voždova govori fotografija dvije (polu)Hrvatice, Željke Cvijanović i Anaće Brnabić, koje srbuju i darivaju se međusobno nekakvim ordenjima. Unuka djeda Peja pozdravlja policiju sa „Pomoz Bog junaci“ i vrši smotru na Trgu Krajine, što je vrhunac licemjerstva i cinizma vlasti, jer oni koji su uništili institucije i ekonomiju govore o nekakvoj stabilnosti i napretku. Svi (onomo)oni što danas lažno srbuju i glume patriote, dezerteri, ratni profiteri i izdajnici, tokom rata su bili najveći neprijatelji stvaranja Srpske.

 

Nebojša Vukanović