Gdje je sjeme na vrijeme 2017?

NVO napredna Hercegovina dobila 156 000 KM donacija.jpg

Gdje je sjeme na vrijeme 2017?

Svi dvorski režimski portali prošle godine detaljno su izvještavali o tobožnjoj humanitarnoj omladinskoj akciji „Sjeme na vrijeme“, koju je organizovala NVO „Napredna Hercegovina, objavljivali fotografije zadovoljnih seljaka kojima su mladi aktivisti SNSD-a podijelili sjemenski krompir i luk. Nažalost niko se nije zapitao zašto ove godine mladi aktivisti SNSD-a ne dijele sjemenski materijal poljoprivrednicima, i da li seljaci treba da siju njive samo u izbornim godinama?
Svima je jasno da lažne humanitarne akcije i brige za poljoprivrednike nema jer se ove godine ne održavaju izbori, pa lažni humanitarci ne treba da na jeftin i primitivan način kupuju glasove, ponižavaju seljake i poljoprivrednike vrbujući ih da za nekoliko kilograma sjemena glasaju za kandidate vladajućeg SNSD-a. Kad nema izbora mlađanim partijskim vojnicima i lažnim nevladinim organizacijama dovoljan je bakšiš od nekoliko hiljada maraka, koje putem donacija koje dobijaju od HET-a, Elektroprivrede i grada Trebinja na namještenim konkursima.

Već u januaru 2016. Luka je počeo agresivnu kampanju za lokalne izbore, a njegovi aktivisti, maskirani iza lažne NVO „Napredna Hercegovina“, pozivali su zainteresovane poljoprivrednike da se prijave i dobiju sjemenski materijal. Prijava i dobijanje nekoliko kilograma sjemena istovremeno je proslijeđena u bazu sigurnih glasova SNSD-a, a lažni humanitarci i crveni kmeri su nakon predatog sjemena zauzvrat tražili da se glasa za Lakija Lučijana Petrovića i određene kandidate na listi SNSD-a za odbornike.

NVO „Napredna Hercegovina“, kojom rukovodi mlađani aktivista SNSD-a Srđan Ambulija, osnovana je 2015. godine i iste godine dobila je donacije u ukupnom iznosu od 11 501 KM ostvarivši 556 maraka dobiti. U izbornoj 2016. godini mladi trebinjski naprednjaci imali su čak 156 882 marke donacija, ali su humanitarci bili jako široke ruke pa su brojnim humanitarnim akcijama razdijelili ogromne novce pa im je na kraju godine od silnih 157 000 ostalo svega 5 maraka dobiti!? Ukoliko je glas na izborima koštao 50 maraka, iako su mnogi nažalost i na našu sramotu mnogi Trebinjci i Hercegovci kupljeni i sa 30 maraka, prostim sabiranjem dođe se do zaključka da je samo preko NVO „Napredna Hercegovina“ kupljeno više od 3000 glasača!?

Postavlja se logično pitanje ko je i za koje namjene tek osnovanoj nevladinoj organizaciji bez ikakvih referenci uplatio skoro 157 000 maraka u jednoj godini, i zašto je baš ova NVO služila za pranje para i u tzv „Zimzogradu“? NVO „Napredna Hercegovina“ nije jedina lažna nevladina organizacija u Trebinju i Republici Srpskoj preko koje SNSD pere ogroman novac, i zbog toga bi trebalo što prije izvršiti izmjene zakona i regulisati ovu oblast kako bi se spriječile bahate i vrlo očigledne zloupotrebe.

Jasno je da su NVO „Napredna Hercegovina“, kao i mnoge druge lažne nevladine organizacije i udruuženja građana, osnovane sa ciljem da se preko njih pere novac, i da su javna preduzeća i ustanove, prije svega HET i Elektroprivreda RS, prebacili ogromne sume novca na njihove račune zbog političke korupcije, kupovanja glasova, funkcionera.. Pored javnih preduzeća, i mnoge privatne dvorske firme, koje dobijaju namještene tendere od javnih preduzeća, moraju zauzvrat dio novaca uplatiti lažnim nevladnim organizacijama.

Umjesto da urade nešto korisno, Laki Lučijano Petrović i njegovi satrapi samo smišljaju nove načine kako da bezobrazan i bestijalan način što više novaca izvuku i prebace iz javnih preduzeća u svoje privatne džepove, fiktivne firme i nevladine organizacije. Koliko god se trudili da ih prikriju, sve njihove razrađene šeme i inovacije vrlo brzo provalimo i demostifikujemo prevare, ali problem u tome što uprkos svemu građani kao ribe uporno gutaju jednu te istu udicu i svjesno srljaju u propast prodajući za sitnice dušu đavolu.

Nebojša Vukanović