Гдје је нестао требињски „Бунт“?

У мору вијести, спинова и (дези)информација које се смјењују као на траци, углавном неважних и оних које се не тичу живота обичног човјека, врло брзо многе ствари и догађаји падају у заборав. Тако је већина Требињаца вјерујем већ заборавила фамозни „Бунт“, лажну режимску организацију који је прије 2 године свакодневно контаминирала јавни простор својим саопштењима и подвалама.                                                                          

Уочи локалних избора 2016. лажни и измишљени „Бунт“ мјесецима је водио прљаву кампању у корист свог идејног творца Луке Петровића. Лаки увијек подмукло ровари и напада са леђа, па је тако, према нашим сазнањима, ангажовао своје марионете, Црног Ђорђа Бјелаковића и Весну Ђурић, да преко „Бунта“ пишу анонимна и непотписана Саопштења, прљаво и ниско ударају Лукине политичке противнике.                                            

Млади Лукини активисти су одрадили прљаве задатке и потом награђени након избора, прво запослењем у Кабинету градоначелника, а касније преласком на директорске и уредничке позиције у Херцег ТВ, након што је Лука купио локалну телевизију од Драгутина Паповића. Лажни „бунтовци“ постали су режимски цензори, наставили су радити прљав посао, сада филтрирајући информације и покушавају манипулисати грађанима Требиња и Херцеговине ширећи обмане и лажну слику о некаквом напретку и инвестицијама, иако ниједан нови инвеститор није дошао у Требиње од како је Лаки Лучиано Петровић преузео кормило града.

Поставља се логично питање што је „Бунт“ утихнуо и нестао од како је Лука дошао на чело града, и зашто се не пише и не истражује како градоначелник прави хацијенде, купује Херцег тв, хотеле, како оснива такси, купује 10 нових возила.. Зашто се не пише о путу за Љубиње и Столац, који је давно требао бити саниран, бројним најављеним инвестицијама, погонима и радним мјестима, намјештеним тендерима, фамозном тунелу и обилазници од Алексине Међе до Горице и другим неиспуњеним обећањима и подвалама актуелног градоначелника!?                                                                

Умјесто да политика буде витешко занимање у коме ће најобразованији и најспособнији сукобљавати идеје, програме и ставове, нажалост она се код нас претворила у прљаву бару пуну крокодила и фекалија. Лажни Лукини „бунтовници“ су само један од примјера како се млади људи злоупотребљавају и користе за прљаве послове, умјесто да смјеном генерација млади добију прилику да покажу знање и креативност, и мијењају девијације у нашем друштву.

 

Небојша Вукановић