palpal

Gdje je nestao trebinjski „Bunt“?

U moru vijesti, spinova i (dezi)informacija koje se smjenjuju kao na traci, uglavnom nevažnih i onih koje se ne tiču života običnog čovjeka, vrlo brzo mnoge stvari i događaji padaju u zaborav. Tako je većina Trebinjaca vjerujem već zaboravila famozni „Bunt“, lažnu režimsku organizaciju koji je prije 2 godine svakodnevno kontaminirala javni prostor svojim saopštenjima i podvalama.                                                                          

Uoči lokalnih izbora 2016. lažni i izmišljeni „Bunt“ mjesecima je vodio prljavu kampanju u korist svog idejnog tvorca Luke Petrovića. Laki uvijek podmuklo rovari i napada sa leđa, pa je tako, prema našim saznanjima, angažovao svoje marionete, Crnog Đorđa Bjelakovića i Vesnu Đurić, da preko „Bunta“ pišu anonimna i nepotpisana Saopštenja, prljavo i nisko udaraju Lukine političke protivnike.                                            

Mladi Lukini aktivisti su odradili prljave zadatke i potom nagrađeni nakon izbora, prvo zaposlenjem u Kabinetu gradonačelnika, a kasnije prelaskom na direktorske i uredničke pozicije u Herceg TV, nakon što je Luka kupio lokalnu televiziju od Dragutina Papovića. Lažni „buntovci“ postali su režimski cenzori, nastavili su raditi prljav posao, sada filtrirajući informacije i pokušavaju manipulisati građanima Trebinja i Hercegovine šireći obmane i lažnu sliku o nekakvom napretku i investicijama, iako nijedan novi investitor nije došao u Trebinje od kako je Laki Lučiano Petrović preuzeo kormilo grada.

Postavlja se logično pitanje što je „Bunt“ utihnuo i nestao od kako je Luka došao na čelo grada, i zašto se ne piše i ne istražuje kako gradonačelnik pravi hacijende, kupuje Herceg tv, hotele, kako osniva taksi, kupuje 10 novih vozila.. Zašto se ne piše o putu za Ljubinje i Stolac, koji je davno trebao biti saniran, brojnim najavljenim investicijama, pogonima i radnim mjestima, namještenim tenderima, famoznom tunelu i obilaznici od Aleksine Međe do Gorice i drugim neispunjenim obećanjima i podvalama aktuelnog gradonačelnika!?                                                                

Umjesto da politika bude viteško zanimanje u kome će najobrazovaniji i najsposobniji sukobljavati ideje, programe i stavove, nažalost ona se kod nas pretvorila u prljavu baru punu krokodila i fekalija. Lažni Lukini „buntovnici“ su samo jedan od primjera kako se mladi ljudi zloupotrebljavaju i koriste za prljave poslove, umjesto da smjenom generacija mladi dobiju priliku da pokažu znanje i kreativnost, i mijenjaju devijacije u našem društvu.

 

Nebojša Vukanović