Гдје је Лука потрошио 60 милиона из буџета града и 6,5 милиона КМ кредита?

Одмах по доласку на мјесто првог човјека Требиња, у прољеће 2017. године, Скупштина града Требиња прихватила је већином гласова одборника приједлог градоначелника Луке Петровића о кредитном задужењу у износу од 6,34 милиона марака, са каматама око 9 милиона марака. Силни новци су потрошени а да ништа видљиво голим оком није направљено, што је права умјетност. Поред  скоро 6,5 милиона марака кредита, у два градска буџета за 2017. и 2018. годину, потрошено је преко 55 милиона марака а да Лука, његова администрација и широкобријешких ђаци, нисз успјели за двије године да заврши ниједан пројекат и објекат, што је куриозитет какав није виђен на овим просторима. То могу извести само Лука, Мико и Худини! Упркос силним новцима који мистериозно нестају, град нема средстава да након неколико година заврши Ватрогасни дом, набави намјештај и опрему и напокон пресели ватрогасце, па они бораве у неуслобним просторијама

Умјесто да положи рачуне гдје су силни новци испарили, Лука се кукавички повукао и абдицирао, склањајући се у Електропривреду Републике Српсле, показујући јавно немоћ и остављајући иза себе хаос и пустош. Лука није испунио ниједно обећање, осим што је украо и унаказио неколико мојих идеја попут Аграрног фонда или поплочавања Старог града, није довео ниједног новог инвеститора нити је покренуо неку озбиљнију производњу, али је својим мафијашким потезима и рекетирањем отјерао Родољуба Драшковића и зауставио радове на капиталном Граду сунца, чија је градња почела прије његовог доласка на власт. Лука није санирао саобраћајницу до Љубиња и Стоца, није саградио ни метар фамозног тунела и обилазнице од Алексине Међе и Горице, није саградио затворени базен на Бањама, иако је потрошено преко 15 милиона марака… Једино што је успио да уради је кастрирање градског парка и зеленила, рушење трибина и Стадиона „Полице“, кога је раније као предсједник ФК Леотара незаконито ставио под хипотеку пропале Бобар банке,  те у Дубровник протјерао неколико хиљада суграђана, који у Требињу упркос бројним ресурсима, нису успјели наћи пристојан посао и живот достојан човјека.

Лукине двије године на челу Требиња су појели скакавци, а проблем је и већи јер су гладни црвени скакавци појели и десетине милиона марака, које су испариле и нестале без трага. Умјесто што повећава намете и цијену струје, гушећи и оно мало привреде, Лука би требао јавности да одговори гдје је нестало 6,5 милиона марака кредита, без камата, и гдје су нестала два буџета и преко 55 милиона марака? Његова марионета Мико Ћурић може само да направи још већу штету, слијепо слушајући свог кума и ментора, угуши и оно мало преосталог реалног сектора и производње у Требињу. Срећом Требињци имају шансу, коју никако не би требали да пропусте, и умјесто корумпираних, бескрупулозних и неодговорних шизогених структура, које размишљају искључиво о личним и партијским интересима, изаберу младог и поштеног инрелектуалца Сашу Борјана за новог градоначелника, врате Родољуба Драшковића и остале инвеститоре, и тако окрену лист, почну убрзани развој и обнову најљепшег града Републике Српске.

 

Небојша Вукановић