palpal

Gdje je Luka potrošio 60 miliona iz budžeta grada i 6,5 miliona KM kredita?

Odmah po dolasku na mjesto prvog čovjeka Trebinja, u proljeće 2017. godine, Skupština grada Trebinja prihvatila je većinom glasova odbornika prijedlog gradonačelnika Luke Petrovića o kreditnom zaduženju u iznosu od 6,34 miliona maraka, sa kamatama oko 9 miliona maraka. Silni novci su potrošeni a da ništa vidljivo golim okom nije napravljeno, što je prava umjetnost. Pored  skoro 6,5 miliona maraka kredita, u dva gradska budžeta za 2017. i 2018. godinu, potrošeno je preko 55 miliona maraka a da Luka, njegova administracija i širokobrijeških đaci, nisz uspjeli za dvije godine da završi nijedan projekat i objekat, što je kuriozitet kakav nije viđen na ovim prostorima. To mogu izvesti samo Luka, Miko i Hudini! Uprkos silnim novcima koji misteriozno nestaju, grad nema sredstava da nakon nekoliko godina završi Vatrogasni dom, nabavi namještaj i opremu i napokon preseli vatrogasce, pa oni borave u neuslobnim prostorijama

Umjesto da položi račune gdje su silni novci isparili, Luka se kukavički povukao i abdicirao, sklanjajući se u Elektroprivredu Republike Srpsle, pokazujući javno nemoć i ostavljajući iza sebe haos i pustoš. Luka nije ispunio nijedno obećanje, osim što je ukrao i unakazio nekoliko mojih ideja poput Agrarnog fonda ili popločavanja Starog grada, nije doveo nijednog novog investitora niti je pokrenuo neku ozbiljniju proizvodnju, ali je svojim mafijaškim potezima i reketiranjem otjerao Rodoljuba Draškovića i zaustavio radove na kapitalnom Gradu sunca, čija je gradnja počela prije njegovog dolaska na vlast. Luka nije sanirao saobraćajnicu do Ljubinja i Stoca, nije sagradio ni metar famoznog tunela i obilaznice od Aleksine Međe i Gorice, nije sagradio zatvoreni bazen na Banjama, iako je potrošeno preko 15 miliona maraka… Jedino što je uspio da uradi je kastriranje gradskog parka i zelenila, rušenje tribina i Stadiona „Police“, koga je ranije kao predsjednik FK Leotara nezakonito stavio pod hipoteku propale Bobar banke,  te u Dubrovnik protjerao nekoliko hiljada sugrađana, koji u Trebinju uprkos brojnim resursima, nisu uspjeli naći pristojan posao i život dostojan čovjeka.

Lukine dvije godine na čelu Trebinja su pojeli skakavci, a problem je i veći jer su gladni crveni skakavci pojeli i desetine miliona maraka, koje su isparile i nestale bez traga. Umjesto što povećava namete i cijenu struje, gušeći i ono malo privrede, Luka bi trebao javnosti da odgovori gdje je nestalo 6,5 miliona maraka kredita, bez kamata, i gdje su nestala dva budžeta i preko 55 miliona maraka? Njegova marioneta Miko Ćurić može samo da napravi još veću štetu, slijepo slušajući svog kuma i mentora, uguši i ono malo preostalog realnog sektora i proizvodnje u Trebinju. Srećom Trebinjci imaju šansu, koju nikako ne bi trebali da propuste, i umjesto korumpiranih, beskrupuloznih i neodgovornih šizogenih struktura, koje razmišljaju isključivo o ličnim i partijskim interesima, izaberu mladog i poštenog inrelektualca Sašu Borjana za novog gradonačelnika, vrate Rodoljuba Draškovića i ostale investitore, i tako okrenu list, počnu ubrzani razvoj i obnovu najljepšeg grada Republike Srpske.

 

Nebojša Vukanović