palpal

Gdje je kamen na Gradskoj pijaci u Trebinju?

Prije dvije godine počeli su radovi na izgradnji nove Gradske pijace u Trebinju, u centru grada na Trgu slobode. Umjesto niskih prodavnica u prizemlju, između dvije stare austrougrarske kule izgrađen je objekat na sprat, sa planom da u prizemlju bude zatvorena pijaca a na spratu ugostiteljski objekat.

 

Prema projektu, koji je prije dvije godine gradonačelnik Mirko dr Ćurić predstavio javnosti na početku radova, objekat je trebao da se izgradi od kresanog kamena i uklopi arhitektonski sa cjelinom. Radovi su pri kraju ali kamena nema nigdje!?

 

Postavlja se pitanje ko je i kako prepravio objekat i umjesto kamena postavio demit fasadu, pokušavajući da fugama i bijelom bojom prikrije zloupotrebu gradskih vlasti kako bi se prevara i prepravke projekte teže primijetile. Znajući da je kresani kamen mnogo skuplji od demit fasade jasno je kakve su krajnje namjere…

Cijena radova prvobitno je trebala da iznosi 450 000 maraka sa PDV-om, ali je prema nekim informacijama premašila 600 000 maraka.

Mirko dr Ćurić treba da izađe u javnost i kaže gdje je naprasno nestao kamen iz projekata, ko je i kako prepravljao projekat u toku radova i koliko će na kraju da bude cijena investicije – izgradnje Gradske pijace? Zbog čega je došlo do sukoba i smjene Marka Rikala, te imenovanja Vedrana Furtule za načelnika Odjeljenja za urbanizam grada Trebinja?

Ukoliko dr Miko Kockalone i dalje bude ćutao saopštiću nove detalje o zloupotrebama budžeta i javnih novaca u raznim „investicijama“, ali dugo je do novembra pa neka se polako krčkaju na tihoj vatri..

 

Nebojša Vukanović