Гатачки рачуни и спискови

Полицијски инспектори данима чешљају рачуне и Архиву Рудника и термоелектране Гацко у последњих 5 година, и већина је запрепаштена бројем рачуна и дана проведених на службеним путовањима, јер готово да су неки и крсну славу проводили на путу. Објављујем збирни списак трошкова путовања само за првих 11 мјесеци 2018. године, који јасно показује колико је бахато руководство РиТЕ Гацко, и због чега Лука Петровић жели да поново повећа цијену електричне енергије, како би грађани и привредници покривали трошкове велике пљачке, криминала, бескрупулозног и неодговорног понашања.

Бивши директор Бошко Козомара био је редовни клијент птофесора Паповића, и он је заслужан за откривање овог случаја јер је све покренуто након што је случај и наводне пријетње Козомариаљ пријављене полицији. Бошко Козомара смијењен је 2.4.2018. али је за кратко вријеме, свега три мјесеца, Козомара наплатио 5 753 марака, од чега дневнице 1759 КМ, а трошкови са службених путовања су износили 3994, 82 КМ. Дакле дневно је на путовање трошио више од 60 марака, што значи да ниједном није ноћио у Гацку.

Његов пајтос-пензионер кога је довео из Србије, Јанковић, такође је имао огромне трошкове, а Козомарин возач Ђорђе Рајковић наплатио је 13 183 КМ, од чега 4 026 за дневнице, а 9157 КМ за трошкове службених путовања. Његов брат Његослав тренутно је шеф возног парка, и био је скромнији јер је имао 5 408 КМ трошкова путовања. Његослав је напредовао као кадар смијењених Григорија и Милидрага, а након што је завршио Правни факултет возећи у Руднику постао је шеф, а недавно је и супругу запослио у РиТЕ Гацко.

Злогласни Срђан Миловић, први и највећи гробар Термоелектране Гацко, је међу рекордерима јер је за 11 мјесеци наплатио је чак 15 426 КМ на име путних трошкова, од чега 4 187 КМ за дневнице, а 11 239 КМ за трошкове са службених путовања. Његов возач Раденко Шолаја наплатио је за 11 мјесеци чак 20 450 КМ, од чега 4 909 КМ за дневнице, а 15 541 за трошкове са службеног пута, што укупно чини 36 000 КМ. За сада нема података о трошковима горива, мазива и одржавања возила.  На списку су и Миловићеви рођаци, Ранка и Ђорђо Миловић, који су били далеко скромнији и потрошили свега нешто преко 2000 КМ. Миловићева сарадница за пројекат „Гацко 2“ и неуспјешну сарадњу са Кинезима Слађана Давидовић потрошила је 6 708 марака.

На списку доминирају углавном истакнути чланови и функционери гатачког СНСД-а, али има и нешто  коалиционих партнера. Мандић Синиша, шеф гатачких Социјалиста, на службеним путевиђа потрошио је 1886 КМ, а кадар невесињских Социјалиста и извршни директор Огњен Куљић је имао 1 256 Км путних трошкова за 11 мјесеци, а нешто се дало и предсједнику Стевандићевих разјединитеља Бошку Вуковићу.

Генерални директор Миодраг Шешлија је скроман у односу на Миловића, Козомару и остале сатрапе, а његов возач Драган Жарковић потрошио је до краја новембра 2018. године 7 617 КМ, и три пута је скромнији од бескрупулозног Срђана Миловића.

Возачи се за 11 мјесеци 2018. године, када је проваљен Паповић и престао да их снабдијева лажним рачунима имали 110 000 марака трошкова на службеним путовањима. Може се само замислити каква је ситуација била ранијих година, и колико је новаца потрошено на путне трошкове, а колико је хиљада рачуна написао професор Паповић. Уколико полиција одради свој дио посла, јавност ће ускоро сазнати и овај податак, колико је милиона нестало само на лажним рачунима и трошковима у електро-енергетском систему.

 

Небојша Вукановић