palpal

Fotografije potvrđuju prisustvo Stakića na Trgu

Objavljujem više fotografija koje  više nego jasno potvrđuju da je načelnik Stakić bio na Trgu i privodio građane koji su mirno stajali, a uskoro ću objaviti video na kome Stakić odguruje mikrofon novinara BNTV i hapsi člana Grupe Pravda za Davida.

Jasno je da MUP pokušava obmanuti javnost kada je u pokušaju da me demantuje izjavio da je Stakić nije bio na Trgu već u prostorijama Policijske uprave Banjaluka.

Snimak kada policajac udara osobu na zemlji je mutan, ali se jasno vidi da policajac ima činove na epoletama na ramenima. Nije bilo puno osoba sa činovima i policija, ako želi, za 10 minuta može da utvrdi o kome se radi. Tekst sam napisao kako bi isprovocirao MUP da reaguje i procesuiraju svog službenika koji je prekoračio ovlaštenja, i jasno stave do znanja da niko ne smije tući građane.

Ukoliko nije Stakić na snimku onda je drugi inspektor, možda izvjesni Kovačević sa ove fotografije. Moj cilj je bio da se otkrije i kazni nasilnik koji udara nogom staricu, kako više niko ne bi tukao nejač, djecu i starce na ulici. MUP je još juče, kada sam objavio snimku, trebao da kaže o kome se policijskom službeniku radi, odmah ga suspenduje i pokrene disciplinski postupak, pa ne bi bilo nagađanja i propusta jer građani žele da ih policija štiti, hapsi kriminalce i one koji uništavaju državu, a ne tuče mirne građane koji mjesecima traže istinu i pravdu.

 

Nebojša Vukanović