Фотографије демантују МУП и Лукача

Фотографије и снимци полицијске акције, Жуте греде Републике  Српске, јасно показују бруталну примјену силе над недужним грађанима, демантују МУП и потврђују да је начелник Раденко Стакић био у акцији на Тргу Крајине. Фотографија са залеђеног снимка јасно потврђују да је Стакић био на Тргу и да је руководио акцијом, што јасно показује и натпис са његовим презименом н полицијској јакни и униформи. Дакле МУП очигледно обмањује јавност и поново износи неистине, јер фотографије и снимци показују да је Раденко Стакић био на Тргу, а не у просторијама ПУ Бањалука, како се лажно тврди у саопштењу МУП-а Српске.

Такође текст који су објавиле Независне новине 5.6.2013. године, аутора новинара Николе Мораче,  говори да је Стакић смијењен скупа са инспектором Гораном Гауком због сумњи да су повезани са зеленашима који су ухапшени тада у великој полицијској акцији „Кнез два“!

 

Јуче сам објавио видео снимак на коме се види како полицајац удара ногом грађане који су оборени на асфалт, и тражио од МУП-а и министра Лукача да каже о коме се ради, и да га одмах суспендује и покрене дисциплински поступак, јер нико не смије да туче грађане који мирно протестују. Мене не интересује да ли је то начелник Стакић, како сам добио информације из Бањалуке које додатно потврђују фотографије са скупа са јасним именом Стакић на униформи, или је то урадио неки други насилник који је прекорачио овлаштења. Нико не смије да туче старце, дјецу и грађане који 9 мјесеци мирно протестују и траже истину и правду, већ своју снагу требају показати на криминалцима, дилерима, разбојницима и лоповима који су опљачкали државу и друштво. Очекујем да МУП и Драган Лукач кажу ко је полицајац који ногом удара грађане оборене на земљу, ако то није начелник Стакић кога очито желе да заштите, и да га одмах суспендују и покрену дисциплински поступак, јер се преко насиља неће прећи и свако мора бити свјестан да се не може некажњено иживљавати над нејачи.

 

Пошто су хапсили Давора због пријетњи, онда би требали и Рајка Васића којој је објавио да је откочио оружје и ставио метак у цијеви спремам да пуца пошто је неко прешао границу. Полиција треба да му претресе куће и објекте, одузме оружје и утврди коме је пријетио, прије него буде касно.

 

П.С. МУП и Лукач треба да знају да су фотографије неумољив доказ, и да прије покушаја демантија и обмањивања јавности добро размисле, и не прођу као Григорије Дурић који је упркос фотографијама са Даксе, које сам објавио, тврдио да не говорим истину, па је Суд на крају пресудом прије пар дана потврдио да сам говорио истину а да је Григорије покушао обманути јавност.

 

Небојша Вукановић