Фочанска јуначина

Послије годину дана хибернације и тиховања, напокон се огласила фочанска јуначина Споменко Стојановић, народни посланик ДРПОС-а и вјечити директор Шумског газдинства Маглић из Фоче, па су тако многи тек након годину дана чули боју његовог гласа. Јуначина и људина Споменко стоички ћути у Народној скупштини Српске, никад се није устао и одговорио на моја питања и провокације у Скупштини, али је смогао снаге и храбрости да стане пред камеру и микрофон АТВ-а, храбро одговори на питања која сам му поставио прије мјесец дана.

Храбри и честити Споменко говорио је о својој скромности и поштењу, по чему је надалеко познат, те коментарисао моје наступе у Скупштини, онако храбро, удаљен од мене неколико хиљада километара. Вјечити директор, политички камелеон и сунцокрет дао је себи за право да пријети, те изјавио како сам га ја рекетирао и тобоже слао неке људе да од њега изнуде новац. Чим се вратим у Херцеговину пријавићу себе полицији и Тужилаштву да истражи кога сам ја то слао да рекетира поштеног директора, а нестрпљиво чекам да прође седам дана до наредне сједнице па да укрстим копља са Споменком и посланицима ДРПОС-а.

Мене искрено не занима нити жудим за имовином честитог директора, како то он жели приказати, нити би шта укњижио на себе, како он тврди, али се надам да ће бар некада заживјети правна држава, и да ће она одузети имовину и праведно казнити кадрове разних партија који су искасапили шуме, али и цијелу Републику Српску, од Споменка до Споменке !

За почетак честити директор би требао да каже како му је и зашто инспекција недавно само у једном случају као одговорном лицу написала 10 000 марака казне ако поштено руководи са Шумским газдинством  Маглић? Ко је и како градио и доградио његов пентхаус у Фочи, како је направио викендицу у Кутима поред Фоче на ријеци Бистрици, и како су луксузне објекте око Фоче саградили за кратко вријеме његови најближи сарадници? За почетак очекујем одговоре на ова питања, може и у камеру АТВ-а или скупштинских клупа?

 

Небојша Вукановић