Fočanska junačina

Poslije godinu dana hibernacije i tihovanja, napokon se oglasila fočanska junačina Spomenko Stojanović, narodni poslanik DRPOS-a i vječiti direktor Šumskog gazdinstva Maglić iz Foče, pa su tako mnogi tek nakon godinu dana čuli boju njegovog glasa. Junačina i ljudina Spomenko stoički ćuti u Narodnoj skupštini Srpske, nikad se nije ustao i odgovorio na moja pitanja i provokacije u Skupštini, ali je smogao snage i hrabrosti da stane pred kameru i mikrofon ATV-a, hrabro odgovori na pitanja koja sam mu postavio prije mjesec dana.

Hrabri i čestiti Spomenko govorio je o svojoj skromnosti i poštenju, po čemu je nadaleko poznat, te komentarisao moje nastupe u Skupštini, onako hrabro, udaljen od mene nekoliko hiljada kilometara. Vječiti direktor, politički kameleon i suncokret dao je sebi za pravo da prijeti, te izjavio kako sam ga ja reketirao i tobože slao neke ljude da od njega iznude novac. Čim se vratim u Hercegovinu prijaviću sebe policiji i Tužilaštvu da istraži koga sam ja to slao da reketira poštenog direktora, a nestrpljivo čekam da prođe sedam dana do naredne sjednice pa da ukrstim koplja sa Spomenkom i poslanicima DRPOS-a.

Mene iskreno ne zanima niti žudim za imovinom čestitog direktora, kako to on želi prikazati, niti bi šta uknjižio na sebe, kako on tvrdi, ali se nadam da će bar nekada zaživjeti pravna država, i da će ona oduzeti imovinu i pravedno kazniti kadrove raznih partija koji su iskasapili šume, ali i cijelu Republiku Srpsku, od Spomenka do Spomenke !

Za početak čestiti direktor bi trebao da kaže kako mu je i zašto inspekcija nedavno samo u jednom slučaju kao odgovornom licu napisala 10 000 maraka kazne ako pošteno rukovodi sa Šumskim gazdinstvom  Maglić? Ko je i kako gradio i dogradio njegov penthaus u Foči, kako je napravio vikendicu u Kutima pored Foče na rijeci Bistrici, i kako su luksuzne objekte oko Foče sagradili za kratko vrijeme njegovi najbliži saradnici? Za početak očekujem odgovore na ova pitanja, može i u kameru ATV-a ili skupštinskih klupa?

 

Nebojša Vukanović